ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Χαλκίδα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε φορτηγό που μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Εντοπίστηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών, με την αστυνομία να προχωράει σε συλλήψεις.

Στη σύλληψη ενός 41χρονου στη Χαλκίδα, που μετέφερε με φορτηγό όχημα μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που έκρυβε μέσα σε χαλιά, προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Στο όχημα του 41χρονου, που είχε φορτώσει το παράνομο εμπόρευμα από την οικία 66χρονου ημεδαπού στις Αχαρνές Αττικής, εντοπίστηκαν 42.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 600 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 66χρονου όπου διέμενε μαζί με 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 760 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, 110 συσκευασίες καπνού των 50γρ. και 826γρ. χύμα καπνού που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους οκτώ 8 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 27.580 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Χαλκίδας, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 193.030 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας που είχε μονάδα παραγωγής λαθραίων τσιγάρων

Συνολικά κατασχέθηκαν 592.000 πακέτα τσιγάρα, 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι που στερήθηκε το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 124.500 λαθραία πακέτα τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας εντοπίστηκε φορτηγό που ανετράπη και περιείχε μεγάλη ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων με το τμήμα της τροχαίας να σπεύδει αμέσως και να κατάσχει τα 249 κιβώτια.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι, επτά προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι 31 ετών, υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, και φαίνεται ότι είχε πάει για μερομάκατο στην οικοδομή. Ο 31χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.