ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Ομπρέλα στη βροχή

Η Ήπειρος δέχθηκε πάνω από 400 χιλιοστά βροχής σε 4 μέρες, λέει το meteo

Περισσότερα από 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα ορεινά της Ηπείρου, με το Λεπιανά Άρτας να φτάνει τα 483 mm, ενώ συνολικά 23 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 200 mm και 60 σταθμοί πάνω από 100 mm από 18 έως 21/11/2025

Ιδιαίτερα έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα το διάστημα 18 έως 21 Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το τετραήμερο αυτό, τα ορεινά της Ηπείρου επηρεάστηκαν σημαντικά, με το ύψος της βροχής να ξεπερνά τα 400 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές. Σε ορισμένους μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν ακόμη υψηλότερες τιμές.

Συνολικά, 23 σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν πάνω από 200 χιλιοστά βροχής, ενώ 60 σταθμοί σημείωσαν ποσότητες άνω των 100 χιλιοστών.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στα Λεπιανά Άρτας, με 483 mm συνολικά κατά το τετραήμερο. Ακολούθησαν τα Πράμαντα Ιωαννίνων με 459 mm, το Τέροβο Ιωαννίνων με 365 mm, η Κόνιτσα με 344 mm, καθώς και άλλοι σταθμοί της περιοχής των Ιωαννίνων με τιμές που κυμάνθηκαν μεταξύ 250 και 300 mm.

Σημαντικές ποσότητες βροχής καταγράφηκαν και στη Δυτική Μακεδονία. Ενδεικτικά, η Κρανέα Γρεβενών σημείωσε 208 mm, το Δοτσικό Γρεβενών 191 mm, οι Πρέσπες 159 mm και το Τσοτύλι Κοζάνης 146 mm.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται το συνολικό ύψος υετού που καταγράφηκε στις περιοχές αυτές το διάστημα 18-21 Νοεμβρίου 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετεωρολόγοι: Οι πυρκαγιές παράγουν το δικό τους μικροκλίμα

Η φωτιά στην Οινόη Αττικής εμφάνισε «παροδική πυροεπαγωγική συμπεριφορά», δηλαδή δημιούργησε το δικό της μικροκλίμα, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ. Οι συνθήκες σήμερα είναι σχετικά ευνοϊκές για τέτοια φαινόμενα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα γιορτάσουμε τα 250 έτη και θα εκφωνήσω ομιλία παρά τον καιρό

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Truth Social πως θα εκφωνήσει την ομιλία του για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον καιρό, με τους διοργανωτές να ανοίγουν ξανά τον χώρο στις 21:45 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 5 Ιουλίου 2026

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, τις πρωινές ώρες Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, προς το μεσημέρι στα Επτάνησα και μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κεντρική Στερεά.