ΓΔ: 2578.03 0.74% Τζίρος: 79.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:37
Σφύρα δικαστηρίου

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.

Στην Τουρκία αναμένεται να εκδοθεί ο 42χρονος που συνελήφθη το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις τουρκικές διωκτικές αρχές.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοσή του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, η οποία σχετίζεται με δολοφονία που διαπράχθηκε το 2012 στην επαρχία Ραιδεστού (Tekirdag).

 Βάσει των διωκτικών εγγράφων, το έγκλημα αποδίδεται σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ ο ίδιος κατηγορείται και για σωματικές βλάβες που προκάλεσε αργότερα σε σωφρονιστικό κατάστημα, επιτιθέμενος με στυλό στον κουρέα των φυλακών.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο 42χρονος εκτίει συνολική ποινή φυλάκισης 31 ετών. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους παραβίασε ειδική ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε, καταφεύγοντας στην Ελλάδα όπου και υπέβαλε αίτημα για άσυλο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία. Το υπόλοιπο της ποινής που καλείται να εκτίσει ανέρχεται σε 9 χρόνια, σύμφωνα με τα τουρκικά έγγραφα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου Τούρκου με ερυθρά αγγελία INTERPOL

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 37χρονος Τούρκος με διεθνές ένταλμα της INTERPOL, καταζητούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ώστε να εκτίσει ποινή 4 ετών και 11 μηνών που του επέβαλαν οι τουρκικές Αρχές.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Νέα στρατηγική για τις ευρωτουρκικές σχέσεις στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, ζητώντας νέα εθνική στρατηγική στις ευρωτουρκικές σχέσεις και αμφισβητώντας αν τα «ήρεμα νερά» ανταποκρίνονται στην τουρκική επιθετικότητα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 27χρονου στην Θεσσαλονίκη, καταζητούμενου για ναρκωτικά στην Τουρκία

Συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL λόγω υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία. Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών για τη διαδικασία έκδοσης.