ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα του δικαστή σε εστιασμένο δικαστικό περιβάλλον, σύμβολο απονομής δικαιοσύνης.

Ελεύθερος με όρους ο οδηγός ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαριλάου

Ο 39χρονος οδηγός ταξί κατηγορούμενος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη αφέθηκε ελεύθερος με όρους, μετά την απολογία του για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη που οδήγησε στον θάνατο 35χρονου δικυκλιστή.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 39χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν 35χρονο δικυκλιστή.

Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που οδήγησε σε θάνατο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο οδηγός φέρεται να παραβίασε ερυθρό σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Πατριάρχου Γρηγορίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Κατά την απολογία του ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ξεκίνησε την πορεία του επειδή δέχθηκε κόρνα από όχημα που βρισκόταν πίσω του. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δήλωσε: «Ήμουν σταματημένος λίγο πιο μπροστά από το φανάρι και εξέλαβα το κορνάρισμα ως σήμα για να ξεκινήσω». Για τον 35χρονο δικυκλιστή ανέφερε ότι δεν τον αντιλήφθηκε.

Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την επιβολή τριών περιοριστικών όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τακτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση οδήγησης κάθε μορφής οχήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης τα στοιχεία για τα γεγονότα στο ΑΠΘ

Όλα τα στοιχεία για τα γεγονότα της 7ης Φεβρουαρίου διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, που διεξάγει έρευνα. Το υπουργείο Παιδείας αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ από το ΑΠΘ για άμεση αξιολόγηση.
χέρια με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου Κύπριου στη Θεσσαλονίκη για εγκληματική οργάνωση

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 22χρονος Κύπριος, καταζητούμενος για εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράνομα έσοδα, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος. Ξεκινά η διαδικασία έκδοσής του στην Κύπρο.