ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ξαφνική πλημμύρα Λιβύη
Εικόνα από ξαφνική πλημμύρα στη Λιβύη με σοβαρές καταστροφές στο τοπίο.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Μέγαρα, Αν. Μάνη, Ευρώτα και Οινόη-Ερυθρές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας «BYRON» τέθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και οι ενότητες Οινόης και Ερυθρών. Η ισχύς διαρκεί έως 4/3/2026. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει και η Μάνδρα και τα Βίλια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου, οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, καθώς και οι δημοτικές ενότητες Οινόης και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. 

Η απόφαση αφορά την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση συνεπειών, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «BYRON» το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2025.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για διάστημα τριών μηνών, έως και τις 4 Μαρτίου 2026.

Παράλληλα, η Δημοτική Ενότητα Μάνδρας και η Δημοτική Ενότητα Βιλίων παραμένουν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω προηγούμενων έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Συγκεκριμένα, η κατάσταση αυτή διατηρείται έως τις 2 Φεβρουαρίου 2026 για τη Μάνδρα και έως τις 28 Ιανουαρίου 2026 για τα Βίλια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, εάν το ισχύον χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για τη διαχείριση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφές, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία στη Σικελία προκάλεσε ζημιές άνω των 500 εκατ. ευρώ, με πλημμύρες σε Παλέρμο, Μεσσίνα, Συρακούσες και Κατάνη. Ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα, καταστράφηκαν βάρκες και γίνονται διασώσεις και καταγραφή ζημιών.
Αυτοκίνητο σε χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Ήπειρο με συνεχείς χιονοπτώσεις στα ορεινά

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 μέτρα, με την Πολιτική Προστασία σε ετοιμότητα. Αλατιέρες και εκχιονιστικά βρίσκονται στους δρόμους, ενώ η αστυνομία τονίζει την ανάγκη για αλυσίδες ή χιονολάστιχα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: Έντονη βροχή και διακοπή κυκλοφορίας στην Ήμερου Πεύκου στα Σπάτα

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στην Αττική, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου, στα Σπάτα. Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ υπάρχουν αναλυτικά όλες οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.