ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αγροτική διαμαρτυρία οχημάτων
Φώτο: SOOC

Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης ξεκινούν κινητοποιήσεις

Στις 11:30 σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων Κρήτης στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αναμένεται μηχανοκίνητη πορεία και πιθανός αποκλεισμός λιμανιού και αεροδρομίου Ηρακλείου. Συμμετέχουν και από Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο.

Στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των οργανώσεών τους.

Η συγκέντρωση για την ανατολική Κρήτη έχει προγραμματιστεί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο. Από εκεί, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, Βασίλης Μανουράς, «αυτό που σχεδιάζουν είναι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμένα Ηρακλείου και του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης"».

Στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο συμμετέχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν το πρωί στην Παχιά Άμμο και να μεταβούν με κομβόι στο Ηράκλειο.

Επιπλέον, αγροτοκτηνοτρόφοι από τον Άγιο Νικόλαο θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους στο ύψος των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, ενώ στη διαμαρτυρία θα λάβουν μέρος και παραγωγοί από το ανατολικό Ρέθυμνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 15 συλληφθέντες για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Αγρότες με σημαίες Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτοκτηνοτρόφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Αγροτοκτηνοτρόφοι από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι κατευθύνθηκαν με τρακτέρ και οχήματα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ζητώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Τζεδάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρμόδιος για την καταμέτρηση των ζώων

Ο Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή πως αρμόδιος για την καταμέτρηση των ζώων και τις επιδοτήσεις είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι η Περιφέρεια, ενώ τόνισε πως δεν έχει ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για τέτοια θέματα.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Στήριξη αγροτών εντός ορίων, «όχι» σε επιπλέον παροχές με κόστος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνεται θεσμικά, χωρίς ύβρεις και παραβατικότητα, ενώ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα κινηθεί εντός δημοσιονομικών ορίων.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προχωρημένο στάδιο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχανών στην Κρήτη

Ο σχεδιασμός για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στις Αρχάνες Κρήτης προχωρά, με προϋπολογισμό 730.000 ευρώ, για την ανακατασκευή του παλιού εμφιαλωτηρίου οίνου, τονίζοντας τη σημασία των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιο
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Διάλογος με τους αγρότες για αγροτική πολιτική και μέτρα στήριξης

Ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε στο OPEN ότι ο διάλογος με τα αγροτικά μπλόκα είναι κρίσιμος για τη νέα αγροτική πολιτική και τη στήριξη του κλάδου. Ανέφερε μέτρα για ρεύμα 8,5 λεπτά, πετρέλαιο και λύση στο ζήτημα ΑΤΑΚ ΚΑΕΚ.