ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έργα σε αγροτικές περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, μέσω του LEADER

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων.

Το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ, θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), στην Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου, για την πραγματοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων (πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις), στήριξη βασικών υποδομών εκπαίδευσης (κατασκευή αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Ριζίων), στήριξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) και την ενίσχυση δράσης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. 

Ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συναντήθηκε στην Ορεστιάδα, με τον δήμαρχο της πόλης και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια από οποιονδήποτε φορέα γίνεται στην περιοχή αυτή, εκτιμώντας ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από την Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Β. Έβρου. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.
businessdaily-Agrotes-Bruxxels
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ασφυξία οι αγρότες της Ευρώπης: Γιατί βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Μελέτη του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, δημοσιεύθηκε με τίτλο «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ΕΕ και Ελλάδα; Μία πρώτη αποτίμηση του αγροτικού ζητήματος».
businessdaily-Melissokomoi-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κυψέλες και καπνιστήρια έξω από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

Με τα φορτηγά τους, τα μελίσσια τους και τα καπνιστήρια τους οι μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.
businessdaily-Agrotes-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στα μπλόκα τα τρακτέρ μετά την ολονυχτία στο Σύνταγμα

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
businessdaily-Agrotes-Trakter-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αγρότες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου στις 6.30 το απόγευμα πάνω από 6.000 αγρότες έδιναν το παρών στο συλλαλητήριο.