ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου ποζάρει μπροστά στο λογότυπο της ΚΕΔΕ.

Συμβολικό κλείσιμο δήμων την Τρίτη με απόφαση της Ένωσης Δήμων

Σε συμβολικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας προχωρά την Τρίτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητώντας αύξηση κρατικής χρηματοδότησης και ενίσχυση της αυτοτέλειας.

Σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται ο κρατικός Προϋπολογισμός για το 2026.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αποτελεί η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, με τη συμμετοχή όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού. 

Η ΚΕΔΕ, όπως τονίζει, επιδιώκει μέσω της δράσης αυτής να προωθήσει το μήνυμα “Οικονομικά Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη” και να διεκδικήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, η συμμετοχή όλων των αιρετών στη συγκέντρωση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας των Δήμων.

Παράλληλα με την κινητοποίηση, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με έργο 39,8 εκατ. ευρώ

Επιλέχθηκε η κοινοπραξία "Nova ICT - nvisionist" για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ, έργο ύψους 39,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Έλληνα πρέσβη στο Κότσανι μετά την πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, επισκέφθηκε το Κοτσάνι και συζήτησε με τον δήμαρχο για τις επιπτώσεις της τραγικής πυρκαγιάς του 2025 και τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στους πληγέντες.
Ζάππειο Μέγαρο εκδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στον οινικό κλάδο για το κλείσιμο του Ζαππείου λόγω ανακαίνισης

Η απόφαση για κλείσιμο του Ζαππείου από 1 Μαρτίου λόγω ανακαίνισης προκαλεί αντιδράσεις στον οινικό και εκθεσιακό κλάδο, καθώς επηρεάζει άμεσα τη διοργάνωση της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ. Η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και πλήγμα στην αξιοπιστία.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης - ΟΠΑ: Μνημόνιο για Παρατηρητήριο Εξωστρέφειας της οικονομίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Χάρης Θεοχάρης και ο πρύτανης του ΟΠΑ Β. Βασδέκης για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Εξωστρέφειας. Προβλέπονται δελτία, ετήσια έκθεση, ημερίδες και εκπαίδευση.
Λογότυπο ΕΦΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως 25 Φεβρουαρίου για ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων e-ΕΦΚΑ

Παρατείνεται έως 25 Φεβρουαρίου 2026 η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων e-ΕΦΚΑ για τις μισθολογικές περιόδους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2025, καθώς και για προηγούμενες περιόδους από το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος για τα επιμελητήρια το 2026 σύμφωνα με τον Τ. Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο επιμελητηριακό νόμο έως το 2026, με αφορμή την κοπή πίτας του ΕΒΕΑ, όπως ανέφερε και σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.