ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τρακτέρ σε πορεία διαμαρτυρίας
Στιγμιότυπο από αγροτική διαμαρτυρία με τρακτέρ και αστυνομία σε αστικό δρόμο.

Αγρότες: Πεντάωρος αποκλεισμός φορτηγών στη σήραγγα των Τεμπών

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών για φορτηγά προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας, στο πλαίσιο συμβολικής κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, με ελεύθερη τη διέλευση ΙΧ και λεωφορείων.

Σε αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ξεκίνησαν οργανωμένα από τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας και κατευθύνθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας σχετική απόφαση για συμβολική δράση.

Ο αποκλεισμός αφορά τη διέλευση των φορτηγών οχημάτων, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ και των λεωφορείων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της.

Σύμφωνα με το μπλόκο της Νίκαιας, ο αποκλεισμός της σήραγγας των Τεμπών αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. 

Οι επόμενες ενέργειες των αγροτών θα αποφασιστούν σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, ανάλογα με τις εξελίξεις στα αιτήματά τους.

Οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι η παρέμβαση έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ανάδειξη των αιτημάτων τους. Παράλληλα, διευκρινίζουν πως ενόψει του τριημέρου των Χριστουγέννων, θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ και σκηνή αγροτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Επιμένουμε στα αιτήματα επιβίωσης προς την κυβέρνηση

Ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ότι η κυβέρνηση θα έχει προβλήματα αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση, δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Τρακτέρ στη Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλανδικής Επιτροπής στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα, με συμμετοχή πολλών φορέων και παρουσία άνω των 40 τρακτέρ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες, όχι συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των τίμιων αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το συλλαλητήριο.
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Συλλαλητήριο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 40 τρακτέρ

Με περισσότερους από 1.000 αγρότες και πάνω από 40 τρακτέρ στο Σύνταγμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για στήριξη της παραγωγής, κάνοντας λόγο για πολιτική που «ερημώνει την ύπαιθρο».
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: 44 τρακτέρ και μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο Σύνταγμα, με 44 τρακτέρ και πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, κατά την Αστυνομία. Ζητούν μέτρα για κόστος παραγωγής, τιμές, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.