ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 9 νεαροί για επιθέσεις και ληστείες με παγίδες

Εννέα νεαροί, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, κατηγορούνται ότι μέσω ψεύτικων προφίλ παρέσυραν θύματα σε άλσος της Πολίχνης, όπου τα λήστευαν με βία.

Στην ταυτοποίηση εννέα νεαρών, μεταξύ τους τέσσερα ανήλικα, που φέρονται να εμπλέκονται σε επιθέσεις και ληστείες σε βάρος ατόμων στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παύλου Μελά.

Οι δράστες, επτά αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας 16 έως 19 ετών, δρούσαν οργανωμένα στο πλαίσιο εγκληματικής συμμορίας.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ με γυναικεία ονόματα και προσποιούνταν ότι κλείνουν ερωτικά ραντεβού με ανήλικη, προσεγγίζοντας τα υποψήφια θύματα μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτό τον τρόπο παρέσυραν τα θύματα σε άλσος στην περιοχή της Πολίχνης, όπου τους επιτίθεντο με χρήση σωματικής βίας, αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα.

 Σε μία περίπτωση, ανάγκασαν το θύμα να γδυθεί, καταγράφοντας σε βίντεο τις πράξεις τους, ενώ έσβησαν τσιγάρο στην πλάτη του.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε πέντε επιθέσεις κατά ανδρών τον προηγούμενο μήνα, αποσπώντας συνολικά 480 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. 

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η υπόθεση που είχε καταγγείλει 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη για προσέλκυση ανηλίκων για γενετήσιους λόγους, αλλά αθωώθηκε από το αυτόφωρο.

Σε βάρος των εννέα νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. 

Πέντε από αυτούς έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σύσκεψη με τον υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και στελέχη Αντιτρομοκρατικής για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, vα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους ενόχους

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση περιφερειάρχη Αττικής για εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Με συγκλονιστική ανάρτηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, που στέρησε τη ζωή της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα και έστειλε τα συλλυπητήριά του δημόσια.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας για τις φονικές επιθέσεις και την απώλεια της Β. Νέστορα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό της Βάγιας Νέστορα, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από εμπρηστικές επιθέσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και πως η κοινωνία αντιστέκεται στην ανομία και στον εκφοβισμό.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωακείμοβιτς: Δεν μας τρομοκρατούν οι εμπρηστικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζ. Ιωακείμοβιτς δήλωσε πως οι επιθέσεις «θρασύδειλων τραμπούκων» δεν τους εκφοβίζουν, αλλά τους ενώνουν και ενισχύουν τον αγώνα τους, μετά την εμπρηστική επίθεση στην οικία του.