Φώτο: ΑΠΕ

Ελλείψεις στη διατύπωση στο Μητρώο Καλλιτεχνών παραδέχεται το υπουργείο

Το υπουργείο Πολιτισμού ζητά προτάσεις από τους εργαζομένους στον Πολιτισμό για τη συμπλήρωση της σχετικής πλατφόρμας

«Προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία καταγραφής των εργαζομένων στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι υπηρεσίες του ακολούθησαν την Στατιστική Ταξινόμηση των Επαγγελμάτων (ΣΤΕΠ-92) η οποία βασίζεται στη διάρθρωση της Διεθνούς Τυποποιημένης Ταξινόμησης των Επαγγελμάτων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, όπως προσαρμόστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ISCO-88 COM» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο «καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους εργαζομένους στον πολιτισμό όσο και με το υπουργείο Εργασίας, και καθώς έχει εντοπίσει ελλείψεις και αρρυθμίες στη διατύπωση επαγγελματικών κλάδων και ειδικοτήτων, θα προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας σε σχετικές συμπληρώσεις και διορθώσεις».

Για τον σκοπό αυτό καλεί τους εργαζόμενους στον πολιτισμό να αποστείλουν σχετικές προτάσεις και επισημάνσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ώστε να επικαιροποιηθεί ο σχετικός κατάλογος.

«Πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η πλατφόρμα να μετεξελιχθεί σε ένα απολύτως δυναμικό εργαλείο το οποίο θα αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στους Φιλίππους

«Είναι ανάγκη οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν προορισμούς για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε η τουριστική περίοδος να επεκταθεί πέραν των θερινών μηνών» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μενδώνη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του χορού και της μουσικής από το υπουργείο Πολιτισμού

Οι επιχορηγήσεις αυτές προστίθενται στις επιχορηγήσεις ύψους 1.336.116 ευρώ για δράσεις σύγχρονου πολιτισμού που ανακοινώθηκαν στις 2 Ιουνίου, ανεβάζοντας «το σύνολο επιχορηγήσεων στα 2.655.106 ευρώ».