ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το έργο αντιρρύπανσης και καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου στηρίζει η Lidl Ελλάς

Συγκεκριμένα η Lidl Ελλάς ανέλαβε να στηρίξει την προσπάθεια του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας.

 H Lidl Ελλάς ανέλαβε να καλύψει μέρος των εξόδων για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου από το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος "Αλκίππη" της North Aegean Slops ΑΕ, για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα η Lidl Ελλάς ανέλαβε να στηρίξει την προσπάθεια του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας, που επιβαρύνουν τον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης. Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων ξεκινά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Lidl Ελλάς πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί και με υψηλό το αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει ολοκληρωμένη αντίληψη της ευθύνης της απέναντι στο περιβάλλον και για αυτό έχει τοποθετήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο. Αυτή είναι η δέσμευση και, ταυτόχρονα, η αποστολή της.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό στην οποία συμμετέχει και η Lidl Ελλάς και συγκεκριμένα στο πεδίο δράσης REmove για την υποστήριξη ενεργειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον.

O όμιλος Schwarz, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες λιανικής Lidl και Kaufland και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το περιβάλλον. Με την πρωτοβουλία REset Plastic, έχει αναπτύξει μια ολιστική, διεθνή στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης: την αποφυγή, τον (επανα)σχεδιασμό, την ανακύκλωση, την απομάκρυνση και την έρευνα. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο βρώσιμο δάσος με 750 δέντρα

Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατοντάδες δέντρα φύτεψαν εθελοντές φοιτητές στο Τριάδι

Για την επιτυχία των φυτεύσεων αυτών, σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται τουλάχιστον τριετής έως πενταετής περίοδος φροντίδας ώστε να διασφαλιστεί ότι τα δέντρα που θα φυτευτούν θα ευδοκιμήσουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικός διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη

Βασικός σκοπός είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω του εθελοντισμού και ειδικότερα η αύξηση του βαθμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.