ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό της αστυνομίας

Σέρρες: Στον εισαγγελέα αύριο ο 16χρονος για ανθρωποκτονία 17χρονου

Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών κρατείται ο 16χρονος που φέρεται ως δράστης του θανατηφόρου ξυλοδαρμού με θύμα 17χρονο. Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση κι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών κρατείται ο 16χρονος που φέρεται ως δράστης του θανατηφόρου ξυλοδαρμού με θύμα 17χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία.

Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 16χρονος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο του 17χρονου. Όπως προκύπτει, αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε ένα μήνυμα που είχε στείλει το θύμα σε μία κοπέλα που συνδέεται με τον φερόμενο δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, μετά τις 9.30, στην πόλη των Σερρών. Ο 17χρονος βρισκόταν με φίλους του έξω από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, όταν ο 16χρονος, συνοδευόμενος από έναν φίλο του, φαίνεται να ζήτησε εξηγήσεις από το θύμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η αστυνομία, ο 16χρονος χτύπησε τον 17χρονο στο πρόσωπο και στη συνέχεια αποχώρησε. Από την προανάκριση δεν προκύπτει συμμετοχή του φίλου του στο συμβάν.

Μετά τα χτυπήματα, ο 17χρονος ζήτησε από την παρέα του να τον συνοδεύσει στο σπίτι του καθώς δεν αισθανόταν καλά. Όταν έφτασαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε, ο ανήλικος αντί να ανέβει στο διαμέρισμα, κατευθύνθηκε σε υπαίθριο υπόγειο χώρο της οικοδομής.

Εκεί τον εντόπισαν το επόμενο πρωί τα δύο αδέλφια του, χωρίς τις αισθήσεις του. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση του γιου του.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα και μετέφερε τον 17χρονο στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παράλληλα διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνες και συγκέντρωσε μαρτυρίες που οδήγησαν στην προσαγωγή του 16χρονου, αρχικά ως υπόπτου. Η ομολογία του επιβεβαίωσε την εμπλοκή του και συνελήφθη, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση, με την οποία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επιπλέον, σχηματίζεται δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κατά της μητέρας του 16χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 16χρονος προέρχεται από δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και το περασμένο καλοκαίρι είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. Μετά το περιστατικό εκείνο, διατάχθηκε κοινωνική έρευνα από τη δικαστική Αρχή για τις συνθήκες διαβίωσής του, ενώ του επιβλήθηκε αναμορφωτικό μέτρο με προσωρινή επιμέλεια στο τμήμα επιμελητών ανηλίκων και αρωγής της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Τροιζήνα για εμπρησμό και άλλες 9 πυρκαγιές

Συνελήφθη 40χρονος στην Τροιζήνα για εμπρησμό δικύκλου που επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα. Ομολόγησε την πράξη του και συνδέεται με άλλες εννέα υπό διερεύνηση πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη για τη δολοφονία Τάνους στη Συρία και αίτημα έρευνας

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τη δολοφονία του Νάντερ Τάνους στη Συρία, ζητά άμεση διαλεύκανση και προσαγωγή των ενόχων, και τονίζει την ανάγκη για μέτρα προστασίας όλων των κοινοτήτων, ειδικά λόγω της θρησκευτικής σημασίας της ημέρας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Σύλληψη 80χρονου για εμπρησμό σε ξερά χόρτα

Ένας 80χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική Καβάλας ως ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση, αφού φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στο Δίποταμο Νέστου. Η σύλληψη έγινε άμεσα μετά τη διερεύνηση του περιστατικού.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών, καθώς κρατούσαν σε διαμέρισμα δύο αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα, υπό την απειλή όπλου και αφαιρώντας τους τα κινητά. Οι μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Κλοπή τεσσάρων έργων του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Τέσσερα ανεκτίμητα έργα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Αντονέλο ντα Μεσίνα κλάπηκαν από μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ αυτών, τρία τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στις αρχές.