ΓΔ: 2204.24 1.87% Τζίρος: 662.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
Φώτο: Shutterstock

ΣΔΙΤ: Εγκρίθηκαν μονάδες ανακύκλωσης σε Λαμία και Χαλκίδα, έργα 160,8 εκατ.

Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε έργο 160,8 εκατ. ευρώ για δύο Μονάδες Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης σε Λαμία και Χαλκίδα, δύο ΧΥΤΥ και ΣΜΑ στον Δήμο Δελφών.

Την υλοποίηση δύο Μονάδων Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων σε Λαμία και Χαλκίδα, καθώς και δύο Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Δήμο Δελφών, συνολικού προϋπολογισμού 160,8 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος επίσης ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος και ο επικεφαλής της Μονάδας ΣΔΙΤ, Νίκος Σέργης.

Η έγκριση του έργου αποτελεί σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων που επηρέαζαν αρνητικά την καθημερινότητα και το περιβάλλον στις συγκεκριμένες περιοχές. 

Το έργο ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της εθνικής νομοθεσίας για τη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή, τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της επεξεργασίας βιοαποβλήτων, καθώς και την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων ή ενέργειας.

Παράλληλα, η αξιοποίηση αυτών των υποδομών ενισχύει την τοπική οικονομία και προωθεί τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Το εγκεκριμένο έργο καλύπτει χρονικό ορίζοντα έως 28 ετών, εκ των οποίων τα τρία πρώτα αφορούν στην κατασκευή και τα υπόλοιπα 25 στη φάση λειτουργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη ευκαιρία για το μεγάλο ΣΔΙΤ απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας

Παράταση για τις 29 Ιουλίου στο διαγωνισμό για το έργο επεξεργασίας αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους 202,2 εκατ. ευρώ. Απουσία ενδιαφέροντος στον πρώτο γύρο λόγω τεχνικού σφάλματος της πλατφόρμας.
Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση έργων για απόβλητα και αστικά λύματα από το ΥΠΕΝ

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, εξασφαλίζοντας επάρκεια έως την ολοκλήρωση της νέας Μονάδας Ανάκτησης και Ανακύκλωσης.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μίκρα Θεσσαλονίκης σε εξωτερικό χώρο κοντά στη Σχολή Δικαστικών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:20 σε απορρίμματα σε εξωτερικό χώρο κοντά στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στη Μίκρα Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με 16 πυροσβέστες για την κατάσβεση.