ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χιονισμένο δάσος Καιρός
Φωτο: Stringer / SOOC

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις κατά τόπους με σταδιακή εξασθένηση. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, κυρίως σα ορεινά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, σε περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου έως το πρωί και στα ορεινά της Κρήτης έως το απόγευμα. Βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως -2 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 4, στη Θεσσαλία από -4 έως 5, στην Ήπειρο από -5 έως 6, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από -3 έως 8, στα νησιά του Ιονίου και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 1 έως 6, στις Κυκλάδες από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 11 και στην Κρήτη από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά του νομού 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Χειροτερεύει ο καιρός στην Κρήτη αύριο, Τρίτη 17/2/2026

Πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως σε δυτική και νότια Κρήτη την Τρίτη 17/2/2026. Έντονη σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, απομάκρυνση από επικίνδυνες περιοχές και αυστηρή τήρηση οδηγιών Αρχών.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συναγερμό αύριο Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Ήπειρος

Σε κατάσταση «Red Code» τίθενται αύριο 17/2/2026 οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου λόγω κινδύνου πλημμυρών και θυελλωδών ανέμων, με εντολή άμεσης κινητοποίησης των τοπικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Λέσβο και Χίο με νέα επιδείνωση αύριο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε Λέσβο και Χίο. Αύριο ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω με έντονες βροχές, καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη λόγω ανέμων

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης λόγω ισχυρών ανέμων. Έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, υπάρχουν διακοπές ρεύματος και ζητείται περιορισμός μετακινήσεων. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και συνεργεία.