ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου

Τον Μάιο η δίκη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου που βρέθηκε σε μπαούλο

Για τον Μάιο αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας 41χρονης εγκύου, μετά από κώλυμα συνηγόρου. Οι δύο καταδικασθέντες έχουν λάβει ισόβια.

Για τον Μάιο μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 41χρονης εγκύου, της οποίας η σορός εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2024 σε μπαούλο, σε δυσπρόσιτη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα όρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε τη δίκη, αποδεχόμενο αίτημα υπεράσπισης λόγω κωλύματος συνηγόρου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο 41 ετών σύντροφος της άτυχης γυναίκας και ένας 36χρονος φίλος του, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη. Το έγκλημα διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς 2024, στο διαμέρισμα του συντρόφου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με το κίνητρο να φέρεται ως ληστεία.

Η γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησης, εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα, μετά από ομολογία του 36χρονου φίλου στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός της έφερε θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δύο κατηγορούμενους να μεταφέρουν το μπαούλο και να απορρίπτουν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και στρώμα με ίχνη αίματος της δολοφονηθείσας. Προηγήθηκε προσπάθεια του 41χρονου να παραπλανήσει τις αρχές, στέλνοντας μηνύματα με δήθεν αποστολέα τη γυναίκα.

Τον Νοέμβριο του 2024, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας καταδίκασε τους δύο άνδρες για ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. Έκτοτε παραμένουν έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Κατά τις απολογίες τους, οι δύο καταδικασθέντες αρνήθηκαν την ενοχή τους, υποδεικνύοντας ο ένας τον άλλον ως δράστη. Ο σύντροφος της παθούσας δήλωσε: «Πήρα την αγωγή μου και κοιμήθηκα […] Όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα, η Γεωργία έλειπε». Ο συγκατηγορούμενος ανέφερε ότι συμμετείχε σε «σκηνοθετημένη» ληστεία λόγω οικονομικής ανάγκης, χωρίς πρόθεση να βλάψει τη γυναίκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο για ΜΚΟ που εκμεταλλευόταν εράνους

Έξι άτομα κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων, χειραγώγηση αγώνων και σύσταση συμμορίας, σε υπόθεση εξαπάτησης δωρητών και υπεξαίρεσης χρημάτων από εράνους για άρρωστα παιδιά. Παραμένουν υπό κράτηση.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η νομιμότητα είναι διαρκής προσπάθεια για δίκαιη κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία αποτελεσματικής προστασίας πολιτών και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με αφορμή τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν σε 377 συλλήψεις οργανωμένου εγκλήματος τη διετία στη Βόρεια Ελλάδα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής το 2025. Κατηγορούνται δύο άνδρες, ενώ οι συγγενείς μιλούν για την προσφορά και το ήθος της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.