ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Αναλυτικά η διαδικασία ηλεκτρονικής χορήγησης προσωρινής άδειας οδήγησης

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

Οδηγίες για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής χορήγησης της προσωρινής άδειας παρέχονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπάλληλοι - εξεταστές οφείλουν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς να καταχωρούν στο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής των Αποτελεσμάτων (ΜΗΣΚΑ) τα απαραίτητα στοιχεία από το Πρακτικό της δοκιμασίας.

Η απρόσκοπτη διεκπεραίωση της διαδικασίας απαιτεί την ταχεία και ορθή καταγραφή των στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο και προς διευκόλυνση των υπαλλήλων – εξεταστών, επίκειται τις προσεχείς ημέρες η παροχή της δυνατότητας καταχώρησης των στοιχείων και από υπολογιστή εκτός «syzefxis», όπως από τον προσωπικό υπολογιστή του εξεταστή, ακόμη και την ημέρα της δοκιμασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες μετά την 11η Μαΐου 2020 σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ή για επέκταση άδειας σε άλλη κατηγορία, μπορούν, δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά τη δοκιμασία, να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://prosorini-adeia-odigisis.yme.gov.gr/ ή την ενιαία ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr/ και να προμηθεύονται την προσωρινή άδεια οδήγησης.

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για μεταφορά αλλοδαπών και απόπειρα διαφυγής

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες με αυτοκίνητο. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αποβίβασε 6 άτομα και κινήθηκε επικίνδυνα, όμως συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Η κατοχή αυτοκινήτου θεωρείται πολυτέλεια από την πλειονότητα των Ευρωπαίων

Η κατοχή αυτοκινήτου θεωρείται πλέον πολυτέλεια για 8 στους 10 Ευρωπαίους, αν και οι περισσότεροι το θεωρούν απαραίτητο. Οι αυξημένες δαπάνες οδηγούν σε περιορισμό χρήσης και αναβολή αγοράς, ενώ 92% ζητούν μέτρα για φθηνότερα καύσιμα.
Θερμόμετρο και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παρατείνεται ο καύσωνας, θάνατος σε λίμνη, καταιγίδες αύριο

Νέος θάνατος από πνιγμό και περιστατικό θερμοπληξίας βρέφους σημειώθηκαν λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα στη Γερμανία. Η θερμοκρασία έφτασε σχεδόν τους 40°C, πριν απότομη πτώση και ισχυρές καταιγίδες χτυπήσουν τη χώρα.