ΓΔ: 2152.22 3.75% Τζίρος: 261.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:00
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Ελεύθεροι οι 14 για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, έρευνα για οικονομική ζημιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς του Δημοσίου. Η ποινική μεταχείρισή τους εκκρεμεί.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνικών προϊόντων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, ενόψει της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας, με στόχο τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και την ακριβή εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι προσωρινά ελεύθεροι, ενώ η τελική ποινική τους μεταχείριση θα καθοριστεί μετά το πέρας της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Οι 14 εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν το προηγούμενο 24ωρο, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι 11 από αυτούς φέρονται ως μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί.

Κατά τις έρευνες σε οικίες, καταστήματα και αποθήκες, κατασχέθηκαν συνολικά 10.080 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.220 συσκευασίες λαθραίου καπνού (61 κιλά), 1.251 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης, το ποσό των 44.593 ευρώ, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 42χρονου στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 60 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

Ένας 42χρονος Αλβανός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Η ποσότητα εντοπίστηκε σε Ι.Χ. στο Παπαγεωργίου και στο σπίτι του βρέθηκαν 17.250 ευρώ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 42 και 25 ετών από Ρουμανία και Υεμένη, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 38 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται 38 συλληφθέντες από την επιχείρηση στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για απείθεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέλτα Θεσσαλονίκης: Κακουργηματική δίωξη σε 6 για περιβαλλοντική υποβάθμιση

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στους έξι συλληφθέντες για περιβαλλοντική υποβάθμιση στον δήμο Δέλτα. Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή και κρατούνται έως την απολογία τους, μετά έρευνα στη Σίνδο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Β. Όλγας

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο άτομα για τη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη λεωφόρο Βασ. Όλγας στη Θεσσαλονίκη. Κατά το περιστατικό αναφέρθηκε πυροβολισμός, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με κάμερες

Αστυνομικοί στον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης συνέλαβαν άνδρα 55 ετών και γυναίκα 51 ετών, μετά από καταγγελία 35χρονης ότι κάμερες στο σπίτι τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο και κοινόχρηστο σημείο.