Σύψας: Δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και στα επόμενα βήματα στον τουρισμό αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα έχουμε και δεύτερο κύμα, όχι από το χειμώνα, αλλά από το καλοκαίρι.», επεσήμανε  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Νίκος Σύψας. Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ο κ. Σύψας τόνισε ότι «βλέπουμε την επίδραση από τη χαλάρωση των μέτρων και ευτυχώς μέχρι στιγμής η καμπύλη της επιδημίας είναι πάρα πολύ χαμηλά. Ξεκινάμε από ένα πολύ καλό σημείο το καλοκαίρι μας».

«Μπορεί ανά πάσα στιγμή η ωραία εικόνα που έχουμε τώρα να ανατραπεί ταχύτατα. Ο ιός δε συγχωρεί κανένα λάθος. Λάθος σημαίνει καταστροφή. Ο ιός θα χτυπήσει ανελέητα» υπογράμμισε αναφερόμενος στους συνωστισμούς έξω από τα μπαρ τονίζοντας ότι θα χρειαστούν δύο εβδομάδες για να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει η κίνηση αυτή. 

Μιλώντας για την απόφαση να μη γίνονται τεστ στους τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα, ο κ. Σύψας υπενθίμισε πως πρόκειται για απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ωστόσο εμείς μπορούμε να κάνουμε δειγματοληπτικά τεστ σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες με υψηλό επιπολασμό. Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο μέτρων ασφαλείας που ξεκινάει από την άφιξη του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο και συνεχίζονται μέχρι τον προορισμό του. Επίσης, υπάρχει πρωτόκολλο έγκαιρης ανίχνευσης ενός δείγματος και ξενοδοχείο απομόνωσης. Μπορούμε έγκαιρα να αντιμετωπίσουμε ένα κρούσμα», είπε ο καθηγητής ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. «Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και υπάρχει μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων μπορεί και να σταματήσει ο τουρισμός.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: Στη Β. Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα - Ίσως σταματήσει ο Τουρισμός

Για αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Β. Ελλάδα που θα φανεί τις επόμενες μέρες κάνει λόγο ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του εφησυχασμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται η προληπτική καραντίνα των ταξιδιωτών που εισέρχονται στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στη χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών.