ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ο ΣΕΒ αποχαιρέτησε την Καίτη Κυριακοπούλου

Η Καίτη Κυριακοπούλου ηγήθηκε της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και έδωσε άλλη ώθηση στην ελληνική βιομηχανία και την έννοια του επιχειρείν.

Η Διοίκηση του ΣΕΒ, με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθύ σεβασμό,αποχαιρετά την Καίτη Κυριακοπούλου, κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που συνέδεσε το όνομά της με την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, τη βιομηχανική καινοτομία και τη διαρκή κοινωνική προσφορά στον τόπο μας. 

Η Καίτη Κυριακόπουλου, ηγήθηκε της εμβληματικής επιχείρησης S&B Βιομηχανικά Ορυκτά – πρώην ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης&ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού, και μέλος σήμερα του ομίλου Imerys-  που με βάση το νησί της Μήλου και την περιοχή της Φωκίδας, κατέκτησε τις διεθνείς αγορές και απετέλεσε μια από τις πρώτες πολυεθνικές επιχειρήσεις της χώρας.Επίσης, η επιχειρηματική της παρουσία συνδέθηκε και με τον κλάδο του εμπορίου, με όχημα την «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ», μετεξέλιξη της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ A.E.Ε.».

Με σπουδές στις επιστήμες της φυσικοχημείας και με ερευνητικό έργο που ξεδιπλώθηκε στα περίφημα εργαστήρια BELLLABs στις ΗΠΑ, έδωσε άλλη ώθηση στην ελληνική βιομηχανία, αλλά και στην έννοια του επιχειρείν, όταν το 1970 ανέλαβε τα ηνία των εταιρειών, που είχαν ιδρύσει ο παππούς της, Ευριπίδης Μαυρομμάτης, και ο θείος της, Ηλίας Ηλιόπουλος. Διοίκησε με όραμα και πίστη στις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, πρωτοπόρησε επιχειρηματικά, προσέφερε στην τοπική κοινωνία, και ευρύτερα στην παιδεία και στον πολιτισμό. Θεωρούσε το ανθρώπινο δυναμικό και τους εργαζόμενους πολύτιμους συνεργάτες της επιχειρηματικής της πορείας, γι’ αυτό και μεριμνούσε προσωπικά για τη διαρκή στήριξη και εξέλιξή τους.

Φρόντισε να αναδείξει μια ικανή ομάδα στελεχών, και εγκαίρως διαμόρφωσε σύγχρονους όρους επιχειρηματικής διοίκησης και διαδοχής, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, με άξιο συνεχιστή το γιο της Οδυσσέα Κυριακόπουλο.Ανάμεσα στο πλούσιο και πολυσχιδές κοινωνικό της έργο ξεχωρίζει και η ίδρυση το 1998 της «Έδρας Χρηματοοικονομικής Καίτη Κυριακοπούλου» στο ALBA Graduate Business School, ιδιαίτερης σημασίας για την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων,  στη χώρα μας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε: «Η οικονομική και κοινωνική πρόοδος δεν νοούνται χωρίς τολμηρούς και εμπνευσμένους επιχειρηματίες, που πιστεύουν στο μέλλον και ανοίγουν διαρκώς νέους δρόμους ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Η Καίτη Κυριακόπουλου, η μεγάλη κυρία της ελληνικής βιομηχανίας, όπως εύστοχα έχει χαρακτηρισθεί, μας αφήνει μια πολύτιμη κληρονομιά, με βασικούς αρμούς το επιχειρηματικό ήθος,την επιστημονική γνώση και το καινοτόμο πνεύμα, το ηγετικό παράδειγμα και την κοινωνική υπευθυνότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας - ΕΕ στο 2ο συνέδριο γεωπολιτικής

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως η ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμβολή της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων αλλά και η ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα.
digital transformation-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒ: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο δείκτη ψηφιακής ωριμότητας

Οι ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας βελτιώθηκαν κατά 56%, έναντι 30% στο σύνολο της ΕΕ, κάτι που - όπως αναφέρει ο ΣΕΒ - σημαίνει ότι η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές ταχύτητες.
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιχειρήσεις εμπιστεύονται τη ΔΥΠΑ σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ

Το ποσοστό επιχειρήσεων που αποτιμά ως ικανοποιητικές τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ ανέρχεται στο 45%. Το συγκεκριμένο ποσοστό εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όταν το 2022 ήταν στο 33,8%.