ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών με κατ' οίκον έκτιση για 72χρονο παιδοκτόνο

Σε ποινή κάθειρξης 5 ετών καταδικάστηκε 72χρονος για τη δολοφονία του γιου του με σκεπάρνι το 2022 στη Μενεμένη. Η ποινή του θα εκτιθεί στο σπίτι λόγω ηλικίας, ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε 11 έτη. Το θύμα έφερε 18 χτυπήματα.

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας 72χρονος, ο οποίος το 2022 προκάλεσε τον θάνατο του 41χρονου γιου του, χρησιμοποιώντας σκεπάρνι, στην περιοχή της Μενεμένης.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε την πράξη εν βρασμώ ψυχικής ορμής και αποφάσισε την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του κατ' οίκον, λόγω προχωρημένης ηλικίας. 

Ο 72χρονος είχε κρατηθεί στις φυλακές από τη σύλληψή του, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11 έτη κάθειρξης, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηλικιωμένος επέφερε 18 τραύματα με σκεπάρνι στο κεφάλι του γιου του, προκαλώντας θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση. 

Μετά την πράξη, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας χάπια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του θύματος επέστρεψε στο διαμέρισμα, βρίσκοντας τον γιο της νεκρό και τον σύζυγό της αναίσθητο. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι υπήρχαν συχνοί καβγάδες μεταξύ πατέρα και γιου, με αιτία τη χρόνια τοξικομανία του θύματος. 

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του ότι ο γιος του ζητούσε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά χάπια, ενώ περιέγραψε πως το θύμα τον χτύπησε με πατερίτσα, οδηγώντας τον σε αμυντική αντίδραση.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως ο 72χρονος «απώλεσε τη συγκροτημένη σκέψη του» και βρέθηκε σε κατάσταση ψυχικής διέγερσης εξαιτίας της χρόνιας οικογενειακής έντασης, στοιχείο που οδήγησε στην αναγνώριση του βρασμού ψυχικής ορμής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο καταδίκες για revenge porn με θύμα influencer

Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 ετών για revenge porn με θύμα influencer. Ο ένας τιμωρήθηκε αυστηρότερα, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση των εφέσεων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προθεσμία για απολογία στην 77χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο συζύγου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε η 77χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια. Παραμένει υπό κράτηση, ενώ ερευνάται η σχέση των τραυμάτων του θύματος με τον θάνατό του.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος έταζε δουλειές και έκλεβε χρήματα από λογαριασμούς

Συνελήφθη 27χρονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που προσποιούμενος τον εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων απέσπασε προσωπικά στοιχεία 19χρονου με ψεύτικη υπόσχεση εργασίας και δημιούργησε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 11 έτη κάθειρξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς κατά ΕΥΠ

Ποινές κάθειρξης 6 έως 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας σε τρεις Τούρκους για το ένοπλο επεισόδιο κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες. Κανείς δεν έλαβε ελαφρυντικό, παραμένουν στη φυλακή.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία στην 77χρονη στα Κουφάλια

Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε σε 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια, καθώς τα ευρήματα δείχνουν προθανάτιες κακώσεις που συνδέονται με ισχαιμικό επεισόδιο. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.