ΓΔ: 2656.56 0.93% Τζίρος: 66.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:37
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: 55χρονη φυλακίστηκε για stalking σε δημοσιογράφο

Σε φυλάκιση 10 μηνών καταδικάστηκε 55χρονη για stalking κατά δημοσιογράφου-ραδιοφωνικής παραγωγού στη Θεσσαλονίκη, με μειωμένο καταλογισμό. Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορούμενη την παρακολουθούσε και την παρενοχλούσε από το 2009.

Σε φυλάκιση οδηγείται μια 55χρονη γυναίκα για υπόθεση stalking με θύμα δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, ύστερα από απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απειλή μέσω επίμονης παρακολούθησης, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό, και της επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, η οποία θα εκτιθεί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς τον Νοέμβριο του 2024 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε ήδη καταδικάσει την κατηγορούμενη σε φυλάκιση δώδεκα μηνών, με αναστολή ενόψει της εκδίκασης στο εφετείο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η δημοσιογράφος περιέγραψε τον «εφιάλτη» που, όπως είπε, βιώνει από το 2009. «Δεν έχω καμία σχέση μαζί της, δεν την γνωρίζω, δεν ήμασταν ποτέ φίλες. Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να τηλεφωνεί στον χώρο εργασίας μου. Προσπάθησα να αποφύγω τα τηλέφωνα. Μετά άρχισε να καλεί στο σπίτι μου. Από το 2012 μου έστελνε συνέχεια δώρα, όπως σοκολατάκια, ανθοδέσμες, κοσμήματα, λούτρινα αρκουδάκια κ.ά., και τηλεφωνούσε συνέχεια σε ακατάλληλες ώρες αδιαφορώντας για την ιδιωτική μου ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τις νομικές ενέργειες που προχώρησε η παθούσα, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση της κατηγορούμενης, η τελευταία συνέχισε τη συμπεριφορά της. «Αισθάνομαι φόβο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν δέχεται το “όχι”. Δεν ξέρω τι θα βάλει στο κεφάλι της την επόμενη φορά και πού μπορεί να φτάσει», σημείωσε η δημοσιογράφος.

Στην απολογία της, η 55χρονη ομολόγησε τις πράξεις της, επικαλούμενη ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία επιβεβαίωσε και ο θεράπων ιατρός της, καταθέτοντας ως μάρτυρας. «Το ραδιόφωνο ήταν η μόνη μου συντροφιά. Είμαι χαλί να με πατήσουν, μόνο το καλό θέλω. Πράγματι της έστελνα δώρα, όπως έστελνα και σε άλλους ανθρώπους», ανέφερε στην απολογία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

100 χρόνια ΔΕΘ: Από το 1926 έως σήμερα, σταθμοί και ιστορικά γεγονότα

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τη 90η ΔΕΘ, φιλοξενώντας την Ιαπωνία ως τιμώμενη χώρα, από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το ξεκίνημά της, που σημάδεψε ιστορικά και πολιτισμικά την πόλη.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμαριά: Εγκαίνια Πέμπτη, σύνδεση με κεντρικό μετρό Θεσσαλονίκης

Στις 27/8 εγκαινιάζεται η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά με 5 νέους σταθμούς και 4,8 χλμ διαδρομής. Επόμενος στόχος η επέκταση προς βορειοδυτικές περιοχές όπως Σταυρούπολη, Αμπελόκηποι, Κορδελιό και Εύοσμος.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και τα καλώδια ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση διατάσσεται για ενδεχόμενη ευθύνη καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην πρόκληση πυρκαγιών στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα. Ζητείται διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.
Σκύλος Ερυθρού Σταυρού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δράση ΕΕΣ για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε σκύλους

Ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο (26/8, 10:00-13:00) ενημερωτική δράση για Πρώτες Βοήθειες σε σκύλους στη στάση Μετρό «Αγίας Σοφίας», με πρακτική επίδειξη και οδηγίες για φορητό φαρμακείο ζώων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 35χρονη καταγγέλλει βιασμό από τον σύζυγό της, συνελήφθη 44χρονος

35χρονη από τη Γεωργία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από τον 44χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία ενεργή εστία στη φωτιά χαμηλής βλάστησης στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Πολύκαστρο Κιλκίς δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ ερευνώνται τα αίτια από ειδικό κλιμάκιο.