ΓΔ: 2668.36 0.05% Τζίρος: 39.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:52:36
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Θεσσαλονίκη: Ισχυρός Βαρδάρης προκαλεί ζημιές και διακοπές συγκοινωνιών

Ισχυρός Βαρδάρης με ριπές έως 9 μποφόρ προκάλεσε πτώσεις δέντρων, αντικειμένων και διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική έκανε δεκάδες παρεμβάσεις, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο ισχυρός Βαρδάρης που πνέει στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα, με πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, διακοπές ρεύματος και δυσκολίες στις συγκοινωνίες. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες σε πολλές περιοχές της πόλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας. Μέχρι στιγμής, έχει επέμβει σε 32 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε 57 για απομάκρυνση αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τον άνεμο.

Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, οι πυροσβέστες επιχείρησαν συνολικά σε 88 περιστατικά κοπής δέντρων και σε 33 περιπτώσεις απομάκρυνσης αντικειμένων. Παρά την ένταση των φαινομένων, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, από τις 10:35 το βράδυ της Τρίτης έχει διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη, λόγω πτώσης δέντρου πάνω στη γραμμή. Το περιστατικό προκάλεσε και διακοπή στην ηλεκτροδότηση του δικτύου.

Παράλληλα, καταγράφηκαν προβλήματα στις προσγειώσεις αεροσκαφών στον αερολιμένα «Μακεδονία», καθώς και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού, όπως στο Μελισσοχώρι, στα Πεύκα και στη Θέρμη.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι οι ισχυροί άνεμοι θα εξασθενίσουν σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέποντας την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζημία στους φορολογούμενους από την καθυστέρηση μετρό Καλαμαριάς

Οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η επέκταση του Μετρό Καλαμαριάς είναι θετική, αλλά κατέκριναν καθυστερήσεις, κόστος, έλλειψη ενιαίου εισιτηρίου και ανεπαρκείς υποδομές στάθμευσης και λεωφορειακές συνδέσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 23χρονου έπειτα από καταγγελία 19χρονης σε μπαρ

Αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονο τα ξημερώματα στο κέντρο Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία 19χρονης για θώπευση και επίθεση μέσα σε μπαρ. Σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε δασική περιοχή στην Πρώτη Σερρών, κοντά στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στην Πρώτη Σερρών. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και μηχανήματα έργου και υδροφόρες από τον δήμο Αμφίπολης.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Μουσθένη Καβάλας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στη Μουσθένη Παγγαίου Καβάλας. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ο δήμος συνδράμει με μηχανήματα και υδροφόρες. Ερευνώνται τα αίτια της φωτιάς.