ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στη 01:31 στην Κεφαλονιά, με επίκεντρο 5 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του Ληξουρίου και εστιακό βάθος περίπου 5 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 01:31 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που ενεργεί εκ μέρους των τεσσάρων φορέων του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 5 χιλιόμετρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά αεροσκάφη με βοήθεια φθάνουν στο μερικώς ανοιχτό Καράκας

Ένας διάδρομος του αεροδρομίου του Καράκας άνοιξε ξανά και δέχεται αμερικανικά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια, τρεις ημέρες μετά τον διπλό σεισμό, όπως ανακοίνωσε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.
Κατεστραμμένο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Έρευνες για επιζώντες στα ερείπια, οργή για το κράτος

Οι σεισμοί 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα αύξησαν τους νεκρούς σε 920 και τους αγνοούμενους σε πάνω από 50.000, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή βοήθεια ιδίως στη Λα Γουάιρα κοντά στο Καράκας.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Αποδοκιμασίες κατά της Ροδρίγκες σε επίσκεψη σε σεισμόπληκτη περιοχή

Στο Καράκας, συγγενείς εγκλωβισμένων από τον σεισμό αποδοκίμασαν την προσωρινή πρόεδρο Ροδρίγκες, καταγγέλλοντας αδιαφορία της κυβέρνησης ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 920 και οι τραυματίες σε 3.360, με χιλιάδες αγνοούμενους.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Λιγοστές ελπίδες για επιζώντες στη Λα Γκουάιρα

Ελάχιστες οι πιθανότητες για επιζώντες στη Λα Γκουάιρα, όπου συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε πλήρως μετά τους δίδυμους σεισμούς στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της χιλιανής ομάδας διασωστών, Ναντιομάρ Πολάνκο.