ΓΔ: 2669.01 0.25% Τζίρος: 448.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:38
Σφύρα δικαστηρίου

Αθώα λόγω αμφιβολιών η γυναίκα που κατηγορήθηκε για βία στον σύζυγό της

Αθώα κρίθηκε στη Θεσσαλονίκη η 77χρονη που κατηγορήθηκε ότι άσκησε βία στον 82χρονο σύζυγό της, με το δικαστήριο να την απαλλάσσει λόγω αμφιβολιών.

Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε η 77χρονη γυναίκα που οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι άσκησε βία σε βάρος του 82χρονου συζύγου της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του γιου του ζευγαριού. Η ηλικιωμένη κατηγορούνταν όχι μόνο για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, αλλά και για παραβίαση περιοριστικού όρου που της είχε επιβληθεί στο πλαίσιο παλαιότερου περιστατικού.

Ο 82χρονος δεν παρέστη στη δίκη και η κατάθεσή του διαβάστηκε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στην αστυνομία, «από το πρωί ξεκινήσαμε να λογοφέρνουμε για ασήμαντο λόγο, όμως το απόγευμα μού κατάφερε χτυπήματα στη μύτη και στην αριστερή πλευρά του προσώπου.

 Κάλεσα τον γιο μου να ζητήσω βοήθεια». Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της συζύγου του, αλλά μόνο «να σταματήσει να με χτυπάει».

Στην απολογία της, η 77χρονη υποστήριξε ότι ο σύζυγός της εξαρτάται πλήρως από εκείνη. «Να μαγειρέψω, να πλύνω, να του τα ετοιμάζω όλα; Πως να μην είμαι στο σπίτι μαζί του;» ανέφερε, σχολιάζοντας τον περιοριστικό όρο που της είχε επιβληθεί μετά την προηγούμενη καταγγελία.

Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον χτύπησε. «Θέλω να είμαι μαζί του. Θέλω να τα βρούμε, δεν θέλω να μαλώνουμε και περισσότερο για το παιδί μας. Θέλω να μην ξαναέρθω στα δικαστήρια, ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου», τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλλειψη ρευστότητας για 9 στους 10 βιοτέχνες Θεσσαλονίκης

Το 89% των βιοτεχνών Θεσσαλονίκης δηλώνει οριακή ή ανεπαρκή ρευστότητα, με τα διαθέσιμα κεφάλαια να αρκούν έως τρεις μήνες για το 73%. Το 37% αποφεύγει τραπεζικό δανεισμό, κυρίως λόγω κόστους ή φόβου απόρριψης.
Αγελάδα με κέρατα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΘ: Έκκληση σε Δήμους για ενημέρωση κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΔΜΘ καλεί φορείς και δήμους να ενημερώσουν έγκαιρα τους κτηνοτρόφους για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ενόψει χειμώνα, με προτεραιότητα τροφές, νερό και προστασία των ζώων από ακραία καιρικά φαινόμενα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 6 ανηλίκων για ληστεία σε 16χρονο

Έξι ανήλικοι, ηλικίας 12-16 ετών, συνελήφθησαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης για επίθεση και ληστεία 16χρονου. Αφαίρεσαν κινητό, 20 ευρώ και κλειδιά. Το κινητό πωλήθηκε σε κατάστημα, ο ιδιοκτήτης του οποίου επίσης συνελήφθη.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στη Νέα Ευκαρπία, ένας τραυματίας

Τροχαίο σημειώθηκε στις 7:10 στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με σύγκρουση Ι.Χ. και σχολικού λεωφορείου. Ένας τραυματίας από το Ι.Χ., κανένας τραυματισμός στα παιδιά του λεωφορείου. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής ΜΚΟ για δωρεές σε άρρωστα παιδιά

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο 37χρονος πρόεδρος ΜΚΟ, που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 2,8 εκατ. ευρώ από δωρεές για άρρωστα παιδιά, διαθέτοντάς τα σε προσωπικά έξοδα, πολυτελείς αγορές και αθλητικές δραστηριότητες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.