ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δήμος Αθηναίων και Εμπορικός Σύλλογος δηλώνουν ότι... «Athens is Back»

Η καμπάνια «Athens is Back» αποτελεί την πρώτη από μία σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Μία νέα πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «Athens is Back» στηρίζουν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) και ο Δήμος Αθηναίων, με άμεσο στόχο να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πρωτεύουσας. 

Αυτή η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΣΑ από την Τρίτη 16 Ιουνίου, όλες οι επιχειρήσεις και οι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας καλούνται να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους μέσα από τη δυναμική πλατφόρμα www.athensisback.gr  δίνοντας έτσι σε κάτοικους και επισκέπτες ένα επιπλέον κίνητρο να βγουν έξω, να κάνουν τις αγορές τους και να διασκεδάσουν στην πόλη -τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και τις προβλεπόμενες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Η δράση, που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, θα παραμείνει ενεργή για τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Η πλατφόρμα «Athens is Back» βρίσκεται από σήμερα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου επιχειρηματία που θέλει να δηλώσει συμμετοχή και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την ανάρτηση των προσφορών του. 

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Αθηναίων στα γραφεία του συλλόγου, αναφέρθηκε στην έως τώρα στενή συνεργασία των δύο φορέων και δήλωσε ότι: «Η πρόσφατη κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην αγορά της πρωτεύουσας και οι περιορισμένες τουριστικές ροές δημιουργούν αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, στην επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. Ο Ε.Σ.Α. από την πρώτη στιγμή τόνισε πόσο σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι ανοικτή και έτοιμη να υποδεχτεί φίλους και επισκέπτες. Η καμπάνια «Athens is Back» αποτελεί την πρώτη από μία σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με τον Δ. Αθηναίων, με στόχο να ενημερώσουμε το κοινό για τις υπηρεσίες και τις μοναδικές προσφορές που θα βρει ο καταναλωτής που επισκέπτεται το μεγαλύτερο και καλύτερο «Εμπορικό Κέντρο» της χώρας: την αγορά της Αθήνας!» 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι: «Όλη αυτή η περίοδος, μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ψηφιακή εργαλειοθήκη. Κάναμε τεράστια βήματα προς τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, όχι μόνο για τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες αλλά και για την προώθηση της τοπικής αγοράς μας, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμισή της. Στηρίζουμε με πράξεις -και αξιοποιώντας την τεχνολογία- κάθε επιχείρηση, κάθε επαγγελματία που σηκώνει το βάρος από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Και το κάνουμε μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Γιατί μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε πράγματα όταν προσπαθούμε όλοι μαζί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο «100»

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, «έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικαταστάθηκαν ο διοικητής του ΑΤ και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης

Η Κυριακή Γρίβα φέρεται να έλαβε την απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» από τηλεφωνητή της ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν πέσει θύμα δολοφονίας. Ήταν εκείνη τη στιγμή που βγαίνοντας από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια και πολυετή κάθειρξη στον Ηλία Μίχο επέβαλε το δικαστήριο

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί: Επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 15 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη. Η διαδικασία συνεχίζεται για τις συγχωνεύσεις των ποινών και τις αναστολές για όσους κατηγορούμενους τους αφορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.