ΓΔ: 2625 0.07% Τζίρος: 167.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:41
Σφύρα δικαστηρίου

Μενεμένη: Συλλήψεις για παράνομη απόρριψη σκραπ και ψευδή δήλωση

Αστυνομικοί στη Μενεμένη αποκάλυψαν παράνομη απόρριψη σκραπ και αστικών απορριμμάτων σε δημοτικό χώρο, ενώ ερευνούν και ψευδή δήλωση απασχόλησης αλλοδαπού εργαζόμενου.

Αστυνομικοί στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν υπόθεση παράνομης εναπόθεσης σκραπ μετάλλων σε δημόσιο χώρο, καθώς και ψευδή υπεύθυνη δήλωση απασχόλησης που φέρεται να είχε κατατεθεί για αλλοδαπό εργαζόμενο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης εντόπισαν χθες το μεσημέρι έναν 34χρονο αλλοδαπό να απορρίπτει σκραπ μετάλλων και αστικά απορρίμματα σε δημοτικό χώρο, χρησιμοποιώντας τρίκυκλο όχημα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι και το προηγούμενο απόγευμα είχαν απορριφθεί στο ίδιο σημείο παλιές ηλεκτρικές συσκευές και επιπλέον ποσότητες σκραπ, χωρίς άδεια και κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε ρύπανση και υποβάθμιση της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν τη διαδικασία νομιμοποίησης της παραμονής του 34χρονου στη χώρα, καθώς 40χρονη Ελληνίδα φέρεται να κατέθεσε ψευδή υπεύθυνη δήλωση απασχόλησής του ως εργάτη γης. Ο αλλοδαπός, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να έκανε χρήση ΑΦΜ τρίτου προσώπου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο 34χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στη συλλογή σκραπ και παλιών συσκευών για το βιοπορισμό του και δεν εργάζεται ως εργάτης γης, συνελήφθη. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της 40χρονης, η οποία περιλαμβάνει αδικήματα εκτός αυτόφωρης διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών, καθώς κρατούσαν σε διαμέρισμα δύο αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα, υπό την απειλή όπλου και αφαιρώντας τους τα κινητά. Οι μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 47 και 23 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε ελέγχους στην περιοχή Ωραιοκάστρου εντοπίστηκαν συνολικά εφτά αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δύο τηλεφωνικών απατών λογιστή στην Πιερία

Οι αστυνομικοί Κατερίνης εξιχνίασαν δύο τηλεφωνικές απάτες όπου άγνωστοι προσποιούνταν τον βοηθό λογιστή και αποσπούσαν κοσμήματα και χρήματα από γυναίκες της Πιερίας. Εξιχνιάστηκε μια γυναίκα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τριών ατόμων για διακίνηση αλλοδαπών με 31.000€

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά έξι αλλοδαπών με αμοιβή 31.000 ευρώ. Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράτυπα στην Ελλάδα και πλήρωσαν 5.000 ευρώ ο καθένας για τη διακίνησή τους.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστοριά: Βρέθηκε νεκρή αρκούδα, ύποπτο το ενδεχόμενο πυροβολισμού

Νεκρή εντοπίστηκε μια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα, πιθανότατα από πυροβολισμό, σε παραποτάμια περιοχή της Καστοριάς. Το άγριο ζώο βρισκόταν σε αποσύνθεση, ενώ εκτιμάται ότι ήταν νεκρό 4-5 ημέρες.