ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Πλευρά περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένου στην πόλη.

Ο ανήλικος που παρέσυρε τη 16χρονη είχε διακινηθεί ναρκωτικά

Συνελήφθη ο 16χρονος «γνωστός των Αρχών» για το τροχαίο στη Λιοσίων που άφησε σοβαρά τραυματισμένη μια 16χρονη. Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα για ψευδή κατάθεση και συγκάλυψη ταυτότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ένας 16χρονος, «γνωστός των Αρχών», για το τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη που σημειώθηκε χθες στην οδό Λιοσίων, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό μιας συνομήλικής του.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο 16χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για διακίνηση ναρκωτικών. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς εμπλέκονται ανήλικοι σε επικίνδυνη οδήγηση στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζί με τον 16χρονο συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα. Πρόκειται για μια 20χρονη και έναν 20χρονο, οι οποίοι φέρονται να έδωσαν ψευδείς καταθέσεις προκειμένου να αποκρύψουν την ταυτότητα του οδηγού, καθώς και για έναν 22χρονο, που ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή τη στιγμή του ατυχήματος.

Η 16χρονη που παρασύρθηκε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 16χρονο οδηγό του δικύκλου, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη πεζή στην οδό Λιοσίων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη από αμέλεια, παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και παράβαση άρθρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το ίδιο βράδυ συνελήφθησαν τρεις ακόμη ημεδαποί –η 20χρονη ιδιοκτήτρια του δικύκλου, ένας 20χρονος και ο 22χρονος συνεπιβάτης– για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία, υπόθαλψη εγκληματία και άλλες παραβάσεις. Η 20χρονη φέρεται να δήλωσε ψευδώς ότι η μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί, ενώ ο 20χρονος υποστήριξε ότι του είχε παραχωρηθεί, επιχειρώντας να αποκρύψουν τον πραγματικό οδηγό.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, μέσω αξιοποίησης μαρτυριών και πληροφοριών, ταυτοποίησε τελικά τον 16χρονο και τον συνεπιβάτη, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου μεθυσμένου οδηγού που έτρεχε με 200χλμ/ώρα στον Κηφισό

Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός στον Κηφισό για επικίνδυνη οδήγηση με πάνω από 200 χλμ/ώρα και υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο Περιστέρι, κατασχέθηκε το όχημα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται στοιχεία ταυτότητας τραυματία από τροχαίο

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης ζητά πληροφορίες για την ταυτοποίηση γυναίκας περίπου 60 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στις 10 Απριλίου στη Μίκη Θεοδωράκη. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Παπαγεωργίου χωρίς άλλα στοιχεία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οδηγού νταλίκας για μέθη μετά από τροχαίο με υλικές ζημιές

Στη Θεσσαλονίκη, 49χρονος οδηγός νταλίκας από τη Βόρεια Μακεδονία συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μετά από τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Καλοχωρίου.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 88χρονος βρέθηκε αναίσθητος μετά από τροχαίο στον Εύοσμο

Τροχαίο συνέβη πριν τις 2 μμ στην εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο, με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 88χρονο χωρίς αισθήσεις και ακόμη έναν τραυματία. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στα Κανάρια, 1 νεκρός, 3 σοβαρά

Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός ανατροπής τουριστικού λεωφορείου στη Λα Γκομέρα, Καναρίων Νήσων. Το όχημα έπεσε σε πλαγιά, με 11 ελαφρά τραυματίες. Τα αίτια διερευνώνται.