Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ο 28χρονος που συνελήφθη για το περιστατικό με την υποχώρηση εδάφους στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης οπτικών ινών έξω από τους πρώην στάβλους Παπάφη. Η απόφαση ελήφθη ενόψει της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας.
Η εισαγγελέας διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και να ενταχθούν στον φάκελο της δικογραφίας. Στόχος είναι να αξιολογηθούν στη συνέχεια τυχόν ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από το περιστατικό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο 28χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είναι υπεύθυνος του έργου για τις οπτικές ίνες, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εργασίες εκσκαφής για την εγκατάσταση οπτικών ινών προκλήθηκε θραύση αγωγού της ΕΥΑΘ. Η διαρροή νερού υπό υψηλή πίεση οδήγησε σε κατάρρευση του εδάφους, δημιουργώντας μεγάλη τρύπα, ενώ αρκετά σταθμευμένα οχήματα βρέθηκαν στο χείλος του ρήγματος και ένα εξ αυτών έπεσε μέσα.