ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διαθέσιμο το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν απ' τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ι. Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κ. Φραϊδάκη και ο από τον ΣΕΒ ο κ. Μ. Μητσόπουλος.

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο της  τηλεδιαβούλευσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιόκτητου συστήματος live streaming από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της σχετικής κλαδικής έρευνας.

Η έναρξη και η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κατερίνα Φραϊδάκη και ο διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ Μιχάλης Μητσόπουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

  • «Το Διαδίκτυο ως Κανάλι Διανομής / Συμφωνίες και Περιορισμοί» με εισηγήτριες τις Εμμανουέλλα Τρούλη, επίκουρη καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αλεξάνδρα Μικρουλέα, αναπληρ. καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ) και συντονιστή τον Ανδρέα Θέμελη, επίκουρο εισηγητή Ε.Α.
  • «Ο Ρόλος των Ψηφιακών Πλατφορμών στο Σύγχρονο Εμπόριο» με εισηγητές την Κωνσταντίνα Μπανιά, νομική σύμβουλο, Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Ένωση, τον Μιχαήλ Ιακωβίδη, καθηγητή London Business School και τον Ασημάκη Κομνηνό, δικηγόρο, White & Case LLP) και συντονιστή τον Παντελή Μπορόβα, επίκουρο εισηγητή Ε.Α.
  • «Αλγόριθμοι και BIG DATA» με εισηγητές την Ελπίδα Βαμβακά, δικηγόρο, Homo Digitalis και τον Γεώργιο Πετρόπουλο, Marie Curie Skłodowska Research Fellow, MIT Sloan School of Management & Bruegel και συντονιστή τον Ιωάννη Αποστολάκη, επίκουρο εισηγητή Ε.Α.
  • «Ζητήματα (υπερ-)ρύθμισης και Υποδομών στο Ψηφιακό Περιβάλλον» με εισηγητές την Αθηνά Βουνάτσου, Senior Advisor, Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, τον Παναγιώτη Γκεζερλή, GR.EC.A, Convert Group και τον Αντώνιο Δρόσο, Managing Partner Rewheel και συντονιστή τον Διομήδη Σπινέλλη, καθηγητή, πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης λόγω της μεγάλης του χρονικής διάρκειας είναι χωρισμένο σε 4 μέρη, όσες και οι παραπάνω θεματικές ενότητες και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει είτε από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού είτε απευθείας στο Κανάλι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο YouTube.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Επ. Ανταγωνισμού ψηφιοποιείται με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης

«Οι ψηφιακές υπηρεσίες ενσωματώνουν στην εργαλειοθήκη της Επιτροπής Ανταγωνισμού καινοτόμα εργαλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώδικα Διαδικασιών δημιουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με την ολοκλήρωση του Κώδικα Διαδικασιών τον Ιούλιο 2020, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δημοσιεύσει μία δημόσια έκδοση του για να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια αναφορικά με τις διαδικασίες του δικαίου ανταγωνισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικό σχέδιο δράσης της Επ. Ανταγωνισμού στη διάρκεια της πανδημίας

Την περίοδο αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την λειτουργία της αγοράς, λόγω της πανδημίας και των ειδικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επιζητούσαν άμεση δράση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πότε επιτρέπεται η επιβολή μέγιστων τιμών

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει ότι, σε ειδικές συνθήκες, επιτρέπονται κάθετες συμφωνίες που αφορούν στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών, εάν το μερίδιο αγοράς του προμηθευτή δεν υπερβαίνει το ποσοστό του 30%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ συζητείται η απομάκρυνση Θάνου από την Επιτρ. Ανταγωνισμού

Μετά την προσφυγή τους, θα συζητηθεί στο ΣτΕ τα αιτήματα της Βασιλικής Θάνου και τριών ακόμα μελών από την παλαιά διοίκηση της Επιτρ. Ανταγωνισμού που ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις απομάκρυνσης τους.