ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Υπόγειο ορυχείο χρυσού
Εργάτες σε υπόγειο ορυχείο χρυσού κατά τη διαδικασία εξόρυξης.

Τρεις τραυματίες σε εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Ν. Πεδίου ΔΕΗ Κοζάνης

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, όταν έσπασαν συρματόσχοινα κατά εργασίες επισκευής μηχανήματος. Οι τραυματισμοί τους δεν είναι σοβαροί.

Ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στον αποθέτη Α6 του ορυχείου Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να αποκαταστήσουν βλάβη προχωρώντας στην αντικατάσταση συρματόσχοινου που συγκρατούσε μέρος μηχανήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έσπασε δεύτερο συρματόσχοινο στήριξης, προκαλώντας την πτώση του μηχανήματος και των τριών εργαζομένων στο έδαφος.

Οι τραυματίες υπέστησαν κακώσεις στο πρόσωπο και στα χέρια, ωστόσο η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Και οι τρεις ανήκαν σε συνεργείο εργολάβου που παρέχει υπηρεσίες στο Νότιο Πεδίο.

Αντιδράσεις από το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει «αδιαφορία, αμέλεια και έλλειψη παρεμβάσεων» από τη διοίκηση, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας έχουν επισημανθεί επανειλημμένα χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

«Για μία ακόμα φορά θα πούμε “ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα”, όμως δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους στην τύχη μιας ανεύθυνης και αδιάφορης διοίκησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Τα αίτια του περιστατικού ερευνώνται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ρεκόρ συμμετοχών στην εθελουσία, έως 120.000 ευρώ η αποζημίωση

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, που πρόσφερε αποζημιώσεις έως 120.000 ευρώ με 1.300 εργαζόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Που στοχεύει ο Όμιλος για τα επόμενα χρόνια.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ απαγόρευσε στον Ανδρουλάκη επίσκεψη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V»

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ αρνήθηκε επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V» και επαφή με εργαζόμενους, επικαλούμενη «επιχειρησιακούς λόγους». Το κόμμα μιλά για προσχήματα και προσπάθεια αποφυγής λογοδοσίας.
Τελετή βράβευσης νέων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Βράβευσε 443 αριστούχους παιδιά εργαζομένων σε Αθήνα και Πτολεμαΐδα

Η ΔΕΗ τίμησε 443 αριστούχους μαθητές και φοιτητές, παιδιά εργαζομένων της, σε εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πτολεμαΐδα, συνεχίζοντας για πάνω από 40 χρόνια τον θεσμό «ΔΕΗ Προοδεύω».
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Στήριξη της κοινωνίας με διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε στη RealNews ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την ενεργειακή κρίση και παρεμβαίνει με μέτρα στήριξης, όπως για το πετρέλαιο θέρμανσης και τα τιμολόγια ρεύματος, πάντα στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας.
EURELECTRIC
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο deal ΔΕΗ - Amazon ανοίγει τον δρόμο για το data center στην Κοζάνη

Από την αυλή του λιγνίτη στον Άγιο Δημήτριο στα data centers. Η μεγάλη συμφωνία με την Amazon Web Services βάζει σε νέα τροχιά την επένδυση της ΔΕΗ με αρχική ισχύ 300 MW και προοπτική επέκτασης έως το 1 GW.