ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία

Μαθήματα ψηφιακής εκπαίδευσης για άτομα με αναπηρία από τον Σύλλογο Ρόδου

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου εγκαινίασε σύγχρονο εκπαιδευτικό ψηφιακό κόμβο, προσφέροντας στα μέλη του πρακτική εκπαίδευση για να ενισχύσουν την αυτονομία και τη συμμετοχή τους στην ψηφιακή καθημερινότητα.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου δίνει πλέον στα μέλη του τη δυνατότητα να ενισχύσουν την αυτονομία τους και να συμμετάσχουν ενεργά στη σύγχρονη ψηφιακή καθημερινότητα, μέσα από την έναρξη μαθημάτων και πρακτικής εκπαίδευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φωνιαδάκης, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Ινστιτούτου Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις «ΙΝ.Ε.Σ.Α.με.Α», του Συλλόγου ΑμεΑ και με τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου, δημιουργήθηκε ένας πλήρως εξοπλισμένος και σύγχρονος Εκπαιδευτικός Ψηφιακός Κόμβος. Από χθες, ο κόμβος υποδέχεται τους πρώτους εκπαιδευόμενους.

Ο νέος χώρος έχει διαμορφωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας ένα λειτουργικό και απολύτως προσβάσιμο περιβάλλον μάθησης.

Ήδη από τις 28 Απριλίου ξεκίνησε το πρώτο απογευματινό τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν δώδεκα άτομα με αναπηρία, σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη του προγράμματος. Σύντομα θα λειτουργήσουν και δύο πρωινά τμήματα, διευρύνοντας τη συμμετοχή και δίνοντας ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους ωφελούμενους.

Συνολικά, 51 άτομα με αναπηρία λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, διεκδικώντας την πρόσβαση στη γνώση, την ενίσχυση της αυτονομίας τους και την ενεργή συμμετοχή στον ψηφιακό κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις στη Γαλλία λόγω κινητοποιήσεων στην παιδεία

Νέες κινητοποιήσεις με περισσότερες από 1.700 συλλήψεις καταγράφηκαν στα γαλλικά λύκεια. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται λόγω έλλειψης μέτρων για την παιδεία, ενώ αυξημένη είναι η ένταση εν όψει εκλογών και ακρίβειας καυσίμων.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε έργα Μουσικού Σχολείου και Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο των έργων και τη σημασία του σχολείου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη φοιτητών και οικογενειών

Ο Άκης Σκέρτσος απαντά σε δημοσιεύματα για χαμηλές εγγραφές στα πανεπιστήμια λόγω κόστους ζωής, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν μικρή μείωση της μη εγγραφής το 2026 σε σχέση με το 2025 και ζητά ακριβή δημόσια συζήτηση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη, Άκης Σκέρτσος και Αντ. Παπαδημητρίου στα ΔΗΜΩΣ Κολωνού

Το Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού επισκέφθηκαν οι Σ. Ζαχαράκη, Α. Σκέρτσος και Α.Στ. Παπαδημητρίου, περιηγήθηκαν στους χώρους, συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και παρακολούθησαν δραστηριότητες σε διάφορα εργαστήρια.
Σχολική εκπαιδευτική αίθουσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος διακοπής εκπαίδευσης για εκατομμύρια προσφυγόπουλα λόγω κρίσης

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι λόγω της κρίσης χρηματοδότησης, εκατομμύρια ανήλικοι πρόσφυγες κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση, με το 44% των προσφυγόπουλων να μην πηγαίνει σχολείο το 2025.