Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την ονοματοδοσία δύο πάρκων προς τιμήν του Γιάννη Μπουτάρη και του Διονύση Σαββόπουλου, δύο σημαντικών προσωπικοτήτων που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Με την απόφαση αυτή, χώροι πρασίνου της πόλης θα φέρουν τα ονόματα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, επιχειρηματία και οινοποιού, καθώς και του τραγουδοποιού, συνθέτη και στιχουργού.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τόνισε πως η ονοματοδοσία του πάρκου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο σε «Πάρκο Γιάννη Μπουτάρη» αποτελεί «οφειλόμενη θεσμική και ιστορική υποχρέωση και ευθύνη προς έναν δραστήριο και δυναμικό δήμαρχο της πόλης μας, τον οποίο οι πολίτες τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δύο φορές».
Ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε πως «για όσους επιλέγουν, είτε να τυμβωρυχούν είτε να εκμεταλλεύονται, είτε να πολιτικοποιούν την οφειλόμενη αυτή τιμή, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε ούτε θα ενισχύσουμε τον επιχειρούμενο διχασμό». Πρόσθεσε ότι οι «μόνοι θεσμικοί και ηθικοί κληρονόμοι του Γιάννη Μπουτάρη, τα τρία του παιδιά, ζήτησαν με ιδιαίτερη σεμνότητα και ταπεινότητα να υπάρξει ένας χώρος μνήμης για τον πρώην δήμαρχο».
Νωρίτερα, έξω από το δημαρχείο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία ατόμων με ελληνικές σημαίες, οι οποίοι ζήτησαν να ακυρωθεί η συζήτηση για την ονοματοδοσία «Πάρκο Γιάννης Μπουτάρης». Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεκόπη προσωρινά από τον πρόεδρο, Σπύρο Βούγια, όταν παρενέβη εκπρόσωπος των Ενωμένων Μακεδόνων, χαρακτηρίζοντας την απόφαση απαράδεκτη και πετώντας τρικάκια μέσα στην αίθουσα.
Αναφορικά με το «Πάρκο Διονύσης Σαββόπουλος», ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως «ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας μεγάλος πρεσβευτής της ελληνικής μουσικής και της Θεσσαλονίκης» και ότι πλέον «θα υπάρχει ένας χώρος που θα συνδέει στο διηνεκές αυτό τον μεγάλο τραγουδοποιό με τη γενέθλια πόλη του». Το όνομα του Διονύση Σαββόπουλου θα δοθεί στον χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας.
Τη διπλή ονοματοδοσία εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας.