ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Κάτω Τιθορέας με λεία 200.000 ευρώ και διαφυγή

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα, με τέσσερις δράστες να αρπάζουν 200.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και διέφυγαν, σπέρνοντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.

Σκηνές από μια καλά οργανωμένη ληστεία σημειώθηκαν το πρωί στην Κάτω Τιθορέα, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε τραπεζικό κατάστημα και απέσπασε ποσό που εκτιμάται κοντά στις 200.000 ευρώ μέσα σε περίπου 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Οι τρεις κινήθηκαν γύρω και μέσα στο κατάστημα, ενώ ο τέταρτος φέρεται να τους περίμενε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για τη διαφυγή. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με περούκες, καπέλα και μάσκες και ήταν βαριά οπλισμένοι, προκαλώντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.

Οι κινήσεις τους φαίνεται πως ήταν μελετημένες. Ένας παρέμεινε εκτός του καταστήματος για να ελέγχει τον χώρο, ενώ δύο άλλοι εισέβαλαν στο εσωτερικό. Με την είσοδό τους, φώναξαν στους παρευρισκόμενους να πέσουν στο έδαφος. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα τέσσερις υπάλληλοι και δύο πελάτες, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απειλή των όπλων.

Ένας από τους ληστές, κρατώντας καλάσνικοφ, επιτηρούσε τον χώρο, ενώ ο δεύτερος, επίσης οπλισμένος, κατέβηκε με υπάλληλο στο υπόγειο όπου βρίσκονταν τα χρηματοκιβώτια. Από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσαν περίπου 200.000 ευρώ.

Η διαφυγή και η ψυχραιμία των δραστών

Πριν ολοκληρωθεί η ληστεία, τρίτο μέλος της ομάδας στάθηκε στην είσοδο της τράπεζας με καλάσνικοφ για να διασφαλίσει την αποχώρηση των συνεργών του. Μάρτυρες περιγράφουν τους δράστες ως ψύχραιμους και αποφασισμένους, χωρίς ίχνος πανικού.

Μετά τη ληστεία, οι τέσσερις άνδρες επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ. που τους περίμενε και διέφυγαν προς την περιοχή του Παρνασσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησαν διαδρομή προς Βελίτσα, συνεχίζοντας προς Δαύλεια και Ζεμενό.

Κατά τη διαφυγή τους, από την τσάντα με τα χρήματα έπεσαν στον δρόμο δεσμίδες με μετρητά. Οι ληστές σταμάτησαν, συνέλεξαν τα χαρτονομίσματα με ηρεμία και συνέχισαν τη διαδρομή τους.

Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν συγκλονισμένοι από τα γεγονότα, ενώ ορισμένοι κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες των δραστών και του οχήματος διαφυγής. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, με μπλόκα σε καίρια σημεία.

Το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι ληστές φέρεται να είχε κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα από την περιοχή του Πειραιά, γεγονός που δυσχεραίνει τον εντοπισμό τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο 23χρονων στη Μύκονο με 4,6 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Δύο 23χρονοι, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών. Κατηγορούνται ότι δρούσαν από τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποιώντας δίκυκλα και αποθήκευαν τις ουσίες σε κατοικία στο νησί.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις άνδρες μαχαιρώθηκαν στο Κόβεν Γκάρντεν, συνελήφθη 47χρονη

Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν με μαχαίρι στο Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο. Μια γυναίκα συνελήφθη ως βασική ύποπτη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για ξυλοδαρμό υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες, με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν με σιδερολοστούς νεαρό υπάλληλο ψιλικατζίδικου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω προσωπικών διαφορών. Η ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με πρώτες βοήθειες.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση 18 κλοπών και απάτης με κάρτες, 14 κατηγορούμενοι

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης εξιχνίασε 18 υποθέσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή στο κέντρο της πόλης, ταυτοποιώντας 14 άτομα. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, συσκευές και μία μοτοσικλέτα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης - Εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά τα ξημερώματα. Ο ένας εξερράγη, καταστρέφοντας το μηχάνημα, ενώ ο δεύτερος δεν ενεργοποιήθηκε. Δεν είναι σαφές αν αφαιρέθηκαν χρήματα.