ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άδεια σχολική τάξη

Ξεκινάνε αύριο οι εξετάσεις σε όλα τα λύκεια της χώρας

Αρχίζουν αύριο, Δευτέρα, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια. Οι προαγωγικές για Α' και Β' λυκείου διαρκούν ως 12/6, ενώ οι απολυτήριες της Γ' λυκείου ολοκληρώνονται στις 25/5. Αποτελέσματα απολυτηρίων στις 27/5.

Από αύριο, Δευτέρα, ξεκινούν σε όλη τη χώρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εξεταστικής περιόδου για τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι προαγωγικές εξετάσεις για τις τάξεις Α' και Β' λυκείου θα διεξαχθούν από τις 18 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου 2026. Η 19η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' λυκείου, οι απολυτήριες ή ενδοσχολικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έως τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2026. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ τα αποτελέσματα των απολυτηρίων αναμένεται να εκδοθούν στις 27 Μαΐου 2026.

Τελική ευθεία για τα γυμνάσια

Στα γυμνάσια, η λήξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Μαΐου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 15 Ιουνίου 2025, όπως προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας.

Έναρξη των Πανελλαδικών

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν στις 29 Μαΐου 2026 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και στις 30 Μαΐου για εκείνους των Επαγγελματικών Λυκείων. Το πρώτο μάθημα για τα ΓΕΛ είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ για τα ΕΠΑΛ τα Νέα Ελληνικά.

Λήξη μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Για τους μικρότερους μαθητές, το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία Βουλής και ΕΜΠ για προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο

Η Βουλή των Ελλήνων γίνεται ο πρώτος δημόσιος φορέας που εντάσσεται στο Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Φάρος», με στόχο την αξιοποίηση της ΤΝ και την εκπαίδευση των στελεχών της, σε συνεργασία με το ΕΜΠ μέσω πενταετούς μνημονίου.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Αναστασιάδης: Κομβικός ο ρόλος των πανεπιστημίων στο μέλλον της Ευρώπης

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης θα διαμορφωθεί στα πανεπιστήμιά της, σε εκδήλωση του EPICUR, όπου εκπρόσωποι 11 μεγάλων πανεπιστημίων συνεργάστηκαν για την κοινή ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διαφωνία για συμμετοχή στρατιωτικών Σούδας σε εργασίες σχολείου

Η διοίκηση της εκπαίδευσης τόνισε πως κάθε συνεργασία ή βοήθεια στα σχολεία αξιολογείται με διαφάνεια και ευθύνη. Στη Βουλή τέθηκε το ζήτημα δράσης αμερικανικών στρατιωτικών στη Σούδα σε δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου Χανίων.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.