ΓΔ: 2496.46 1.90% Τζίρος: 171.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:40:37
Ποντιακός χορός στη Βουλή
Ποντιακός χορός μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας.

Εκδήλωση στα Πετράλωνα για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τον Πολύγυρο

Στα Πετράλωνα Χαλκιδικής τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων με αποκαλυπτήρια μνημείου και δοξολογία. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία διατήρησης της ιστορικής μνήμης για τις επόμενες γενιές.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ προηγήθηκε δοξολογία στον ναό Προφήτη Ηλία, παρουσία τοπικών αρχών και ποντιακών συλλόγων.

Στον χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Ζωγράφου, υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όπως ανέφερε, «η μνήμη αποτελεί χρέος απέναντι στην ιστορία αλλά και ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές».

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των Ποντίων στη Χαλκιδική, επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι του Πόντου, παρά τον ξεριζωμό και τις ανείπωτες δυσκολίες που βίωσαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ξανά τη ζωή τους, να προοδεύσουν και να συμβάλουν ουσιαστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, οι βουλευτές Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας, η αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μαρία Στεφανίδου, καθώς και εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και την παρουσίαση του ιστορικού πυρρίχιου χορού «Σέρρα», που προκάλεσε έντονη συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου θέλει έλεγχο στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη διαλόγου σχετικά με το νομοσχέδιο διαχείρισης υδάτων, τονίζοντας ότι το Μαξίμου αγνοεί τη βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης και προχωρά σε αλλαγές χωρίς διαβούλευση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Συνελήφθη άνδρας στον Πολύγυρο για όπλα και ναρκωτικά

Άνδρας συνελήφθη στη Χαλκιδική για κατοχή ναρκωτικών και όπλων, καθώς βρέθηκαν πάνω του κοκαΐνη, ζυγαριά ακριβείας, μεταλλικές ράβδοι, μαχαίρι, φυσίγγιο, δύο κινητά και μετρητά 5.745 ευρώ. Προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμός οδηγού IΧ μετά από σύγκρουση με πυροσβεστικό στην Κασσάνδρα

Σοβαρά τραυματίστηκε 20χρονος Αλβανός σε τροχαίο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όταν το αυτοκίνητό του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανήλικη λήστεψε μίνι μάρκετ με φαλτσέτα και μάσκα

Στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής, 16χρονη λήστεψε μίνι μάρκετ με φαλτσέτα και χειρουργική μάσκα, αποσπώντας 265 ευρώ. Συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς μαζί με τον πατέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Εγκαταστάσεις ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκιδική: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο ΕΥΑΘ δηλώνουν οι δήμαρχοι

Οι πέντε δήμαρχοι Χαλκιδικής αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου για μεταφορά των υπηρεσιών ύδρευσης στην ΕΥΑΘ, τονίζοντας πως τέτοιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να σέβονται την αυτοτέλειά της.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στη Χαλκιδική

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στα Πυργαδίκια Σιθωνίας τα ξημερώματα της Κυριακής κατασβέστηκε γρήγορα από 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Δεν επεκτάθηκε, ενώ τα αίτια ερευνώνται από τις αρχές.