ΓΔ: 2372.63 1.07% Τζίρος: 182.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:25:37
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
Λεωφορεία του ΟΑΣΘ παραταγμένα στο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης ένα ηλιόλουστο πρωινό.

Θεσσαλονίκη: Έτοιμος ο ΟΑΣΘ για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό

Ο ΟΑΣΘ δηλώνει έτοιμος να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης λόγω διακοπής του Μετρό Θεσσαλονίκης από 29 Μαΐου για τρεις εβδομάδες, ενεργοποιώντας ξανά γραμμή Μ1 και ενισχύοντας τρεις βασικές λεωφορειακές γραμμές.

Ο ΟΑΣΘ δηλώνει πανέτοιμος να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης που θα προκύψουν από τη διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης από τις 29 Μαΐου και για διάστημα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται, ο οργανισμός θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε ενεργοποιηθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την πρώτη προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό, με στόχο την ομαλή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η λεωφορειακή γραμμή Μ1, η οποία θα κινείται κατά μήκος της ζώνης εξυπηρέτησης του Μετρό. Παράλληλα, ενισχύονται τρεις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν βασικούς άξονες του δικτύου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΑΣΘ, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, προχωρά στην αναστολή αδειών οδηγών και σταθμαρχών από τις 29 Μαΐου και για όλο το διάστημα κατά το οποίο το Μετρό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας.

«Ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενεργοποιώντας ένα δοκιμασμένο και πετυχημένο σχέδιο, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής του Μετρό», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς της Θεσσαλονίκης να διατηρούν ελεύθερες τις λεωφορειολωρίδες και να αποφεύγουν την παράνομη στάθμευση, ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη κίνηση των λεωφορείων και η τήρηση των δρομολογίων.

Η λειτουργία της γραμμής Μ1

Η γραμμή Μ1 θα λειτουργεί με χαρακτηριστικά ημι-εξπρές, στη διαδρομή Νέα Ελβετία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, κινούμενη μέσω των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εγνατία και Μοναστηρίου. Θα εξυπηρετείται από 16 αρθρωτά λεωφορεία, με μέση συχνότητα διέλευσης επτά λεπτών, ενώ τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά από τις 05:00 έως τις 24:00.

Κατά τη μετάβαση, οι στάσεις θα είναι: 25ης Μαρτίου, Γυμνάσιο, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπάφειο, ΠΑΜΑΚ, ΑΧΕΠΑ, Καμάρα, Αγίας Σοφίας, Αντιγονιδών, Πλατεία Δημοκρατίας και Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός.

Κατά την επιστροφή, οι στάσεις θα είναι: Ζωγράφου, Πλατεία Δημοκρατίας, Αντιγονιδών, Αγίας Σοφίας, Καμάρα, ΑΧΕΠΑ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Παπάφη (νέα προσωρινή στάση), Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Μ. Μπότσαρη και 25ης Μαρτίου.

Ενίσχυση δρομολογίων

Παράλληλα, ενισχυμένα δρομολόγια θα εκτελούνται στις γραμμές ΙΚΕΑ – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Βούλγαρη – ΚΤΕΛ και Κηφισιά – Δικαστήρια, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά το επιβατικό κοινό κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του Μετρό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία Μετρό και 6 λεωφορειακών γραμμών

Εκατοντάδες πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης και έξι γραμμών ΟΑΣΘ τα ξημερώματα Κυριακής. Ο Νίκος Ταχιάος εξέφρασε αισιοδοξία για τη μόνιμη εφαρμογή του μέτρου στο μέλλον.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Υψηλή αξιοπιστία στη γραμμή Μ1 κατά τη διακοπή λειτουργίας του μετρό

Ο ΟΑΣΘ αξιολογεί θετικά την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διακοπή του μετρό, με τη νέα γραμμή Μ1 να φτάνει σχεδόν σε πλήρη εκτέλεση δρομολογίων και συνολική αύξηση δρομολογίων άνω του 30%.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η γραμμή Μ1 θα λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Η γραμμή Μ1 θα λειτουργήσει για μία επιπλέον ημέρα μετά την επανεκκίνηση του μετρό τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολυνθούν οι επιβάτες στην προσαρμογή τους. Η γραμμή θα σταματήσει μετά το τελευταίο δρομολόγιο στις 00:30.
Ο Στέλιος Αγγελούδης στο μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελούδης: Συντονισμός φορέων για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο του μετρό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ζήτησε αυξημένα δρομολόγια, κυκλοφοριακά μέτρα και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, ενόψει της διακοπής λειτουργίας του μετρό για τις δοκιμές προς Καλαμαριά.
Λεωφορείο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ-Τροχαία Θεσ/νίκης συνεργάζονται ενόψει διακοπής της γραμμής του μετρό

Ο ΟΑΣΘ και η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν μέτρα για τη διακοπή της βασικής γραμμής του μετρό. Δημιουργείται νέα γραμμή Μ1 και ενισχύονται τρεις βασικές λεωφορειακές γραμμές.