ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Καταγγελία για απολύσεις από το Σωματείο Εργαζομένων του Χρηματιστηρίου Αθηνών

«Καλούμε τη διοίκηση του Ομίλου του Χρηματιστηρίου, να αναθεωρήσει την εχθρική στάση της, να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες-καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Σωματείου, «καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα και έννοια δικαίου, η κερδοφόρα επί σειρά ετών ΕΧΑΕ, καταστρατηγεί τον Κανονισμό Εργασίας, που η ίδια έχει μονομερώς καταθέσει, αγνοεί επιδεικτικά το Σωματείο μας, απολύει εργαζομένους με πολύχρονη πορεία και εμπειρία και ταυτόχρονα προχωράει σε ατέλειωτες νέες φτηνές προσλήψεις.»

«Η αξιοΣΩκρατία σε όλο της το μεγαλείο!» αναφέρει η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αφού η διοίκηση εξασφάλισε στο πρώτο εξάμηνο σημαντική μείωση λειτουργικών εξόδων με την εξ΄αποστάσεως εργασία χωρίς ημερομηνία λήξης και ενώ παράλληλα δρομολογούνται αντλήσεις κεφαλαίων άνω των 800 εκατ. ευρώ στην αγορά του Χρηματιστηρίου, επιλέγει τη ρήξη της εργασιακής ειρήνης, σε μία περίοδο, όπου το σύνολο των εργαζομένων με την άοκνη και αμείωτη προσπάθειά του, διασφάλισε στο μέγιστο δυνατό, την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών του Ομίλου.

Καλούμε τη διοίκηση του Ομίλου του Χρηματιστηρίου, να αναθεωρήσει την εχθρική στάση της, να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες-καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων μας και να προσέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Σωματείο μας αποδεικνύοντας στη πράξη το κοινωνικό πρόσωπο που σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσει.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Η διαδρομή της φλόγας σήμερα φωτίζει με τον πιο εμβληματικό τρόπο το πρώτο και το μεγαλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο» είπε Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α..
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΑΓΟΡΕΣ

Το ράλι στην τεχνολογία συντηρεί την ανοδική κίνηση για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 3% για τον κλαδικό δείκτη του τομέα της Πληροφορικής, με σταθερό πρωταγωνιστή τη μετοχή της Epsilon Net, η οποία με το άνοιγμα της αγοράς «έπιασε» την τιμή της δημόσιας πρότασης των 12 ευρώ.