ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα

Σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα εκδηλώθηκε πυρκαγιά γύρω στις 19:30. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 52 πυροσβέστες, 18 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του Δήμου. Η εξέλιξη παρακολουθείται με drone.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα, προκαλώντας κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 52 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής ενισχύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη μέσω drone, αξιοποιώντας θερμική και οπτική κάμερα για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται σήμερα ως πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, εντασσόμενη στην κατηγορία 4.

Για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Κλίματος και Καθαρής Ανάπτυξης

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα, Βόπκε Χούκστρα, επισκέπτεται επίσημα την Αθήνα από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2026, όπου θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς για θέματα καθαρής ανάπτυξης και ενέργειας.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο επίτροπος Κλίματος και Καθαρής Ανάπτυξης της ΕΕ

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Κλίμα, Βόπκε Χούκστρα, για συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, με επίκεντρο τα ζητήματα κλιματικής και ενεργειακής πολιτικής.
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Χανίων συγκεντρώνει βιβλία για νέους αναγνώστες

Ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες να προσφέρουν βιβλία που δεν χρειάζονται, για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, έως 18/11/2026. Συλλογή σε δύο σημεία. Τα βιβλία θα διατεθούν δωρεάν στο κοινό κατά την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Βελτίωση αγοράς ρεύματος για διαφάνεια και στήριξη καταναλωτή

Το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στοχεύει στη στήριξη του καταναλωτή, στη διαφάνεια και στη λύση περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τονίζεται η ανάγκη μέτρων λόγω γεωπολιτικής κρίσης και αυξήσεων τιμών ενέργειας.
Ξηρασία λίμνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβάλα: Ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της ξηρασίας σε Παγγαίο και Αδριατική

Στο 2ο Διακρατικό Συνέδριο του έργου PRIMES στην Ελευθερούπολη, εκπρόσωποι έξι χωρών αντάλλαξαν εμπειρίες για διαχείριση ξηρασίας, με στόχο συντονισμένες δράσεις κατά της λειψυδρίας και προστασία των υδάτινων πόρων.