ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτιά στην Αττική

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Κάρυστο - Έσβησε στο Κυπαρίσσι

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Αετό Καρύστου Ευβοίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έσβησε και η φωτιά στο Κυπαρίσσι Αταλάντης. Συνεχίζεται η επιτήρηση με ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Χωρίς ενεργά μέτωπα παραμένουν οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Αετό Καρύστου Ευβοίας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, έχει τεθεί υπό έλεγχο και η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Κυπαρίσσι Αταλάντης.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη του Ασπροπύργου Αττικής, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Σημαντική είναι και η συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Φυλής, που συμβάλλουν στην κατάσβεση. Στον Αετό Καρύστου Ευβοίας, όπου επίσης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, κινητοποιήθηκαν 48 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 20ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση χρησιμοποιήθηκε ένα ελικόπτερο, ενώ υδροφόρες του Δήμου Καρύστου συνέδραμαν στις προσπάθειες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20:20 εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Επέκτασης Καρύστου προς τον Αετό.

Όσον αφορά τη φωτιά στο Κυπαρίσσι Αταλάντης, στην κατάσβεση συμμετείχαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Λοκρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βενζινάδικο σε πλημμύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στην Αττική

Το Πυροσβεστικό Σώμα Αττικής δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων σε διάστημα 23 ωρών λόγω έντονης κακοκαιρίας, πραγματοποιώντας 16 κοπές δέντρων και 14 αντλήσεις υδάτων.
Γάλλοι αστυνόμοι, Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 1.314 προσαγωγές και 53 τραυματίες αστυνομικοί στις διαδηλώσεις

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις του Σαββάτου προκάλεσαν 1.314 προσαγωγές, 75 παρεμβάσεις πυροσβεστικής, 53 τραυματίες αστυνομικούς και 24 λεηλατημένα καταστήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η νύχτα κύλησε ήρεμα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 20 εκατ. στρέμματα κάηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Ινδονησία θα δεχθεί βοήθεια από Μαλαισία και Σιγκαπούρη για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν 20 εκατ. στρέμματα φέτος, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Nusantara Atlas.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Τέσσερις νεκροί σε επιχειρήσεις κατά των πυρκαγιών σε εθνικό πάρκο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις δασικές πυρκαγιές σε εθνικό πάρκο της Ιάβας στην Ινδονησία, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το υπουργείο Δασών της χώρας.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Ρέθυμνο: Στήριξη της πολιτείας στους πληγέντες παραγωγούς

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην περιοδεία του στο Ρέθυμνο, τόνισε την ανάγκη στήριξης των πληγέντων παραγωγών και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της χώρας στην κλιματική κρίση, με επισκέψεις σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση κατέστρεψε τρόφιμα σε γαλλικά και ολλανδικά σουπερμάρκετ

Κυβερνοεπίθεση σε σουπερμάρκετ της Γαλλίας προκάλεσε αύξηση θερμοκρασίας στα ψυγεία έως 50°C, με αποτέλεσμα καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και πυρκαγιές. Το θέμα ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας.