ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:41
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση

Σύλληψη Τούρκου πλοιοκτήτη στη Μυτιλήνη για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη Τούρκος πλοιοκτήτης στη Μυτιλήνη βάσει εντάλματος του 2022 για διακίνηση άνω των δύο τόνων κοκαΐνης μέσω εγκληματικής οργάνωσης. Παραμένει κρατούμενος και τη Δευτέρα οδηγείται στις δικαστικές αρχές.

Στη σύλληψη Τούρκου πλοιοκτήτη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη - Αϊβαλί, προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης από το 2022, που αφορά βαριά αδικήματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, συγκεκριμένα κοκαΐνης άνω των δύο τόνων, μέσω εγκληματικής οργάνωσης με μέλη Έλληνες, Αλβανούς και Τούρκους.

Το πρωί του Σαββάτου, 1η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλοίο που είχε επαναδραστηριοποιηθεί στη γραμμή Μυτιλήνη - Αϊβαλί μετά από μακρά διακοπή, εντοπίστηκε ο Τούρκος πλοιοκτήτης ως μέλος του ναυτολογημένου προσωπικού. Ο ίδιος δεν είχε αποβιβαστεί στο λιμάνι, αλλά παρέμενε εντός του πλοίου, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς παραμένει κρατούμενος στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Τη Δευτέρα αναμένεται να προσαχθεί στις δικαστικές αρχές, οι οποίες θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κράτησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με σοβαρότητα

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ σε ερωτήσεις για Καραμανλή-Σαμαρά αναγνώρισε τη σημασία της ενότητας. Εστίασε και στην ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών σε υποθέσεις παρανομίας.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αρνητική την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Λιβύη και ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Τόνισε την ανάγκη κοινωνικών μέτρων και δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μειώνει τις εθνικές επιτυχίες

Ο Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Action24, τόνισε πως η Ε.Ε. στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στο ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου. Υπενθύμισε τις επιτυχίες στην οριοθέτηση ΑΟΖ, τα νέα εξοπλιστικά και τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες της χώρας.
tourkia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλή αντι-NAVTEX από την Τουρκία με το «βλέμμα» στο καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου

Η Άγκυρα επαναφέρει με διαδοχικές αντι-NAVTEX τις διεκδικήσεις της στην Αν. Μεσόγειο, λίγο πριν επανεκκινήσουν οι έρευνες για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου. Η ενημέρωση Δένδια στη Βουλή και οι παραβιάσεις.