ΓΔ: 2616.83 -0.24% Τζίρος: 96.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:23:41
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Η ΕΛΑΣ δημοσίευσε στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων για απάτες ηλικιωμένων

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τριών ατόμων που προσποιούμενοι λογιστές και υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ, σε συνέχεια σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών ατόμων, οι οποίοι φέρονται να διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Οι δράστες προσποιούνταν τους λογιστές ή υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και αφαιρούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η δράση τους διακριβώθηκε στις 23-7-2026 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά. Σε βάρος των τριών ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή με συνολική αξία αφαιρεθέντων αντικειμένων άνω των 120.000 ευρώ, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία.

Τα στοιχεία των κατηγορουμένων είναι:

- Σταύρου Ιωάννης αγνώστου πατρός και της Αλεξάνδρας, γεννηθείς την 29-8-1982 στην Αθήνα.

- Αγγελόπουλος Ιωάννης του Βασιλείου και της Ευαγγελίας, γεννηθείς την 22-5-1985 στη Νίκαια Αττικής.

- Δημητρίου Παναγιώτης αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθείς την 7-8-1998 στη Νίκαια Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, η δημοσιοποίηση πραγματοποιείται για την ανίχνευση και δίωξη παρόμοιων εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τους ανωτέρω, για την αποτροπή απειλής στη δημόσια ασφάλεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4174648 (Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά) και 210-6411111 (Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής) για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με διασφάλιση της ανωνυμίας και του απορρήτου της επικοινωνίας.

Η δημοσιοποίηση αυτή ισχύει μέχρι τις 31-8-2026, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Μετά το πέρας της ημερομηνίας, απαγορεύεται η διατήρηση ή αναπαραγωγή των παραπάνω στοιχείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μάχη κατά των ναρκωτικών για την προστασία της νεολαίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη μέσω X τα στελέχη του Λιμενικού Πειραιά για τις επιτυχίες στην καταπολέμηση ναρκωτικών, επισημαίνοντας τον επαγγελματισμό και τη συμβολή τους στην προστασία της κοινωνίας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη από την ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ σε Κρήτη, με καλοστημένη οργάνωση και διακριτούς ρόλους. Συνολικά 138 κατηγορούμενοι, 22 συλλήψεις, ανάμεσα τους 2 αρχηγοί-λογιστές. Η δικογραφία περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο Μικρολίμανο: Τραυματισμός 42χρονου καταζητούμενου

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλο 42χρονο αλβανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια ελέγχου, καθώς κινήθηκε ύποπτα έξω από κατάστημα.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας τηλεφωνικών απατών λογιστών

Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε τα στοιχεία επτά ατόμων που, παριστάνοντας τηλεφωνικά λογιστές, εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα. Το κέρδος τους εκτιμάται σε 1.292.039 ευρώ.