ΓΔ: 1454.6 0.47% Τζίρος: 33.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καινοτόμος Δράση του ΕΚΔΔΑ για τους υπηρεσιακούς γραμματείς

Η επιμορφωτική δράση υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 14-16 και 21-23 Ιουλίου στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Παρασκευής Δραμαλιώτη.

Τη νέα καινοτόμο επιμορφωτική δράση με τίτλο «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες » υλοποιεί το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικό Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των υπηρεσιακών γραμματέων των υπουργείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσιακοί γραμματείς, που έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια με βάση το νόμο 4622/2019 για το επιτελικό κράτος, αποτελούν τη γέφυρα για τη συνετή και αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στα επίπεδα της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας. Σηματοδοτούν μία θεσμική τομή για την αποκομματικοποίηση και την οικοδόμηση της θεσμικής μνήμης και της συνέχειας στη δημόσια διοίκηση.

Η σπουδαιότητα της επιμορφωτικής δράσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση,  σηματοδοτείται από την πλαισίωσή της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κορυφαίους υπουργούς, γενικούς γραμματείς των υπουργείων και ανώτατα διοικητικά στελέχη που καλύπτουν τις αντίστοιχες πολιτικές.

Η επιμορφωτική δράση υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 14-16 και 21-23 Ιουλίου στο υπουργείο Εσωτερικών. Στα θεματικά της πεδία περιλαμβάνει όλες τις δημόσιες πολιτικές σε κανονιστικό, δημοσιονομικό και επιχειρησιακό επίπεδο αναδεικνύοντας τα εργαλεία σύγχρονης διοίκησης, καθώς και τα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης. Φιλοδοξία της αποτελεί η ανάδειξη της αξιοποίησης, αλλά και της βελτίωσης των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού αυξημένων προσόντων του δημόσιου τομέα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία πιλοτική δράση ενός γενικότερου σχεδίου που στοχεύει να υλοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο η δημόσια διοίκηση να υπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη και την υγιή επιχειρηματικότητα, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος.

Την επιμορφωτική δράση συντόνισε η αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Παρασκευή Δραμαλιώτη,  νομικός, αριστούχος διδάκτωρ διοικητικής επιστήμης και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με πολυετή εμπειρία στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης. Το υπουργείο Εσωτερικών εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) είναι ο εθνικός στρατηγικός φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδρύθηκε το 1983, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και υπάγεται στον Υπουργό Εσωτερικών. Αποτελεί έναν από τους κύριους φορείς – δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» του ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν την βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου των πληγέντων

Οι πολίτες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους για την επιδότηση προσωρινής στέγασης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις του υπ. Εσωτερικών σε 20 ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με νέα ψηφοδέλτια, τα οποία θα τυπωθούν βάσει όσων ορίζει ο ισχύων νόμος. Πόσες μέρες εκλογική άδεια δικαιούνται όσοι ψηφίζουν εκτός του τόπου εργάζονται.