ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτό: ΑΠΕ

Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο για τους βαριά εγκαυματίες στο Μάτι

Βάσει απόφασης του υπ. Εσωτερικών θα μπορούν να καλύψουν κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ το δικαίωμα μπορεί να μεταβιβαστεί σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Με την τροπολογία επεκτείνεται το δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) εξαιτίας των πυρκαγιών.

Με την ίδια τροπολογία, το δικαίωμα του διορισμού παρέχεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή σε ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της νήσου Χίου της 25ης Αυγούστου 2016.

Σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται ο διορισμός των προσώπων αυτών, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

Επίσης παρέχεται δυνατότητα παράτασης με υπουργική απόφαση, της προθεσμίας (λήγει 10.8.2020) υποβολής από τους ενδιαφερόμενους αίτησης δικαστικής συνδρομής σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν καθοριστεί με προγενέστερη Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο πλαίσιο αποκατάστασης ζημιών σε κτήρια από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πρώην στρατηγός Άσαντ παραδόθηκε από Λίβανο στις αρχές

Ένας πρώην στρατηγός της εποχής Άσαντ, ο Άντελ Ίσα, παραδόθηκε στη Συρία από το Λίβανο. Σε βάρος του εκκρεμούν βαριές κατηγορίες για φόνους και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας.
Παιδική χαρά Σοφάδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστές προσωρινά οι παιδικές χαρές στον δήμο Πέλλας

Ο δήμος Πέλλας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών για να γίνουν έλεγχοι, συντήρηση και πιστοποίηση, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών. Η επαναλειτουργία θα γίνει το συντομότερο δυνατό.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέα ΔΕΘ και μεγάλος χώρος πρασίνου στη Θεσσαλονίκη το 2030

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη για την ανάπλαση της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι το 2030 θα λειτουργεί νέα ΔΕΘ με διατήρηση της παλιάς και δημιουργία μεγάλου πράσινου χώρου στο κέντρο.
Νότια Κορέα Σεούλ Skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: 16 νεκροί από καύσωνα από τα μέσα Μαΐου

Από τα μέσα Μαΐου, 16 άνθρωποι στη Νότια Κορέα πέθαναν λόγω ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη, ενώ 2.025 έχουν νοσήσει, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Πέρυσι, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 20 θάνατοι και 3.170 ασθενείς.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Το Υπουργείο Εσωτερικών θέτει σε εφαρμογή νέο σύστημα μόνιμων προσλήψεων για παιδικούς σταθμούς δήμων, μέσω ΑΣΕΠ, με στόχο τη διατήρηση μακροχρόνιων εργαζομένων και κάλυψη οργανικών θέσεων, με προθεσμία ως 30/9/2026.
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Θέουτα: Πάνω από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο

Πάνω από 37.500 μετανάστες έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, από τους περίπου 60.000 που είχαν περάσει το προηγούμενο διάστημα.