ΓΔ: 2681.08 -0.25% Τζίρος: 27.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:39
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ιστιαίας

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 09:42 κοντά στην Ιστιαία, στον θαλάσσιο χώρο 5 χλμ. νοτιοανατολικά των Βασιλικών, 110 χλμ. ΒΒΔ της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter καταγράφηκε στις 09:42 ώρα Ελλάδος στην περιοχή της Ιστιαίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 110 χιλιομέτρων βορειοβορειοδυτικά της Αθήνας, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, 5 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ κοντά στην Κεφαλονιά, αισθητός στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/9/2026 νοτιοδυτικά του Ληξουρίου Κεφαλονιάς, με εστιακό βάθος 26 χλμ. Αισθητός σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και γύρω περιοχές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο χωρίς αναφορές για ζημιές

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το μεσημέρι θαλάσσια περιοχή κοντά σε Κάρπαθο και Κάσο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Έλεγχοι έγιναν στα νησιά, χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει τη Βενεζουέλα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η Ελλάδα εξέφρασε συμπαράσταση στον λαό της Βενεζουέλας μετά τον σεισμό κοντά στην Καράκας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στήριξη σε όσους επλήγησαν, μέσω ανάρτησης του ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα Χ.