ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στους Πάλους Νισύρου – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στους Πάλους Νισύρου, κινητοποιώντας άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου.

Σημαντική κινητοποίηση προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάλοι της Νισύρου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα τόσο από ξηρά όσο και από αέρα.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε για το περιστατικό γύρω στις 13:45, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νισύρου, με στόχο τον περιορισμό της φωτιάς.

Την επιχείρηση ενίσχυσε ένα ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε στη Νίσυρο ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 11ης ΕΜΟΔΕ από τη Ρόδο, ενώ τρία αεροσκάφη συνδράμουν στην αεροπυρόσβεση, δίνοντας σημαντική ώθηση στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Νισύρου συμμετέχει στην επιχείρηση, διαθέτοντας υδροφόρα για την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δωδεκανήσου, το οποίο έχει ήδη κινητοποιηθεί για το συμβάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόπυργος: Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός σήμανε στον Ασπρόπυργο λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο σε πάρκινγκ φορτηγών. Επί τόπου 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ λαμβάνονται μέτρα ψύξης και έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές.
Φωτιά σε εργοστάσιο Βιολάντα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εξωτερικό χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Επελήφθησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και συνδρομή του Δήμου Δέλτα με υδροφόρες και μηχανήματα.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε σε χώρο ανακύκλωσης σκραπ στον Ασπρόπυργο γύρω στις 12:00. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και υδροφόρες του Δήμου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Ερευνώνται τα αίτια από το Ανακριτικό Κλιμάκιο.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ακίνδυνα τα ευρήματα στο λιμάνι, δηλώνει ο υπεύθυνος έργου

Ο διευθυντής του έργου επέκτασης της Προβλήτας 6 του ΟΛΘ, Δημήτρης Μουτσάκης, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος από τα ευρήματα πυρομαχικών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι προτεραιότητα.