ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Εκτεταμένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

Ήδη από το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις, ενώ χθες η Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε πάνω από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό διενεργούν και σήμερα η αστυνομία, η τροχαία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Ήδη από το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Εξάλλου, πάνω από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε εχθές η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Τα μέτρα στα πλοία

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.       

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.      

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.      

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Εντατικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία ύστερα από ελέγχους που διενήργησε στη Μύκονο. Ειδικότερα οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο διενεργήθηκαν 19 έλεγχοι, έξι σε μπιτς μπαρ και 13 σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα σε 7 ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.