ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κεραυνός στη θάλασσα
Εντυπωσιακή φωτογραφία κεραυνού κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη θάλασσα.

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε ζώα, ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μονάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλάζι και κεραυνούς προκάλεσαν προβλήματα στην Ήπειρο. Κεραυνός σκότωσε 88 πρόβατα σε βοσκοτόπι στα Γιάννενα, ενώ ο κτηνοτρόφος είναι καλά στην υγεία του. Ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ για αποζημίωση.

Έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Παρά τη μικρή τους διάρκεια, τα φαινόμενα χαρακτηρίστηκαν από χαλαζόπτωση, ισχυρές βροχές και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Στα Γιάννενα, κεραυνός χτύπησε κοπάδι σε βοσκοτόπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 88 πρόβατα. Ο κτηνοτρόφος που βρισκόταν στο σημείο δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ, ώστε να κινηθεί η διαδικασία καταγραφής της ζημιάς και αποζημίωσης, δεδομένου ότι η απώλεια ζωικού κεφαλαίου είναι σημαντική για τον παραγωγό.

Επιπλέον, στην περιοχή Προδρόμι Σουλίου, ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, ισοπεδώνοντας τμήμα των εγκαταστάσεων κτηνοτροφικής μονάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στην Κόνιτσα με θέμα την πυρκαγιά, παρουσία Ευ. Τουρνά

Σε σύσκεψη στην Κόνιτσα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης συζητήθηκε η καταστροφή από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά, η πορεία της κατάσβεσης και ο συντονισμός φορέων, με 200 άτομα να επιχειρούν στο δυσπρόσιτο δάσος της Τραπεζίτσας.
Διασώστης μετά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία & Ιωάννινα μετά το σεισμό 8/3

Σε εξέλιξη οι αυτοψίες της ΓΔΑΕΦΚ στις σεισμόπληκτες περιοχές Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων. Έγιναν 350 έλεγχοι: 154 «πράσινα», 122 «κίτρινα», 74 «κόκκινα» σπίτια. Συνεχίζεται η αποτύπωση ζημιών σε συντονισμό με τους δήμους.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε γέφυρα και υποδομές στο Κίεβο

Ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οδική γέφυρα και ενεργειακές υποδομές στο Κίεβο, επηρεάζοντας την τροφοδοσία και τη λειτουργία θέρμανσης και υδροδότησης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε γέφυρα και υποδομές στο Κίεβο

Ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και γέφυρα στο Κίεβο, διαταράσσοντας τον εφοδιασμό. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, επηρεάζοντας θέρμανση και ύδρευση, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κλίτσκο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

53 νεκροί σε ρωσικό πλήγμα σε σημείο βοήθειας στη Ζαπορίζια

Στους 53 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ρωσικό βομβαρδισμό σημείου διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ζαπορίζια, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν τις έρευνες. Ο ΟΗΕ καταγγέλλει πιθανή αμέλεια ή πρόθεση των ρωσικών δυνάμεων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα στα Ιωάννινα με ευρωπαϊκό ένταλμα από Ιταλία

Αστυνομικοί στα Ιωάννινα συνέλαβαν άνδρα με ευρωπαϊκό ένταλμα των ιταλικών αρχών για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, με ποινή έως 20 έτη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.