ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι τραπεζικές συναλλαγές που αλλάζουν από σήμερα

Δεν θα πραγματοποιούνται πλέον ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου στα ταμεία των τραπεζών. Ποιες συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΤΜ.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους συνάθροισης κοινού, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί μέρος των συναλλαγών που πραγματοποιούσαν οι πολίτες με φυσική παρουσία.

Πλέον οι αναλήψεις μετρητών μέχρι 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται από τα ΑΤΜ, όπως και οι καταθέσεις μετρητών μέχρι 1.000 ευρώ, καθώς και οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων και η ενημέρωση λογαριασμών.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Αρώνη»

«Υπηρέτησε με το ανήσυχο και πρωτοποριακό του πνεύμα για δεκαετίες και πάντα από θέσεις ευθύνης, το τραπεζικό σύστημα επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και ακούραστη διάθεση.»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Ανοιχτές θα είναι οι τράπεζες στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, όμως λόγω της γιορτής του Πάσχα των Καθολικών δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές.