ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πλέγμα προστασίας σε αστέγους-απόρους από τον Δήμο Αθηναίων

Σύμφωνα μ' ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων οι ομάδες streetwork στηρίζουν τους στόχους της δημοτικής Αρχής μοιράζοντας καθημερινά φαγητό, νερό, ρούχα και άλλα.

Βοήθεια στους άστεγους και άπορους και στις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, προσφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Ομάδες streetwork του ΚΥΑΔΑ, διανέμουν πρωί -βράδυ φαγητό, νερό, ρούχα κ.ά., ενώ παράλληλα κοινωνικοί λειτουργοί τους επισκέπτονται όπου βρίσκονται.

Τους δυο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα μ' ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι ομάδες streetwork πραγματοποίησαν 530 επιτόπιες παρεμβάσεις σε άστεγους στο δρόμο «και στόχος της δημοτικής Αρχής, είναι να συνεχίσει να ισχυροποιεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη». Οι κοινωνικοί λειτουργοί συνομιλούν μαζί τους, «αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και προσπαθούν να τους κατευθύνουν και να τους βοηθήσουν στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν να ζουν στο πεζοδρόμιο» ενημερώνοντας τους και για τι δομές φιλοξενίας του Δήμου.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, «η ανθρωπιά και η πρόνοια δεν έχουν διακοπές». «Ο Δήμος των Αθηναίων εντατικοποιεί τη δουλειά του γι αυτές τις ομάδες του πληθυσμού με δεδομένες τις καιρικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Είναι δουλειά που έχει αρχή αλλά όχι τέλος. Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Είναι σε όλη την πόλη, 24 ώρες, κάθε μέρα, δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονται», τονίζει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που στοίχισε 13,76 εκατ. ευρώ επιφέρει μία σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Για τρίτη φορά αναβάθμισε ο οίκος Moody's τον Δήμο

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και η πίεση στον ισολογισμό θα είναι περιορισμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων

Το Κέντρο παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών και οδοντιατρικών πράξεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου της πόλης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια θα εορταστεί τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.